Fem Manresa celebra l'Assemblea Oberta anual definint prioritats de treball

L'assemblea, que va tenir lloc el dimarts a l'Anònima, va reunir una trentena de participants i va servir, també, per valorar la feina feta aquest primer any

Assemblea Oberta de Fem Manresa a l'Anònima
Assemblea Oberta de Fem Manresa a l'Anònima | Fem
Redacció
30 de setembre del 2020
Actualitzat a les 22:12h
El dimarts a la tarda l'Anònima va acollir l'Assemblea Oberta de Fem Manresa, la primera d'aquest 2020, després que la pandèmia de la Covid-19 l'hagi fet endarrerir. En aquesta assemblea, el projecte de Fem Manresa, encapçalat per la CUP i EUiA, es va fer repàs i valoració de la feina feta aquest primer any de presència a la ciutat, i es van concretar les principals línies de treball a seguir de cara a aquest nou curs.

L'assemblea és una eina més de la voluntat de Fem Manresa "per construir un projecte ampli, que vagi més enllà de sigles i partits, i esdevenir una eina de transformació social real a la ciutat". En aquest sentit, a l'assemblea hi van assistir tant persones provinents d'altres tradicions polítiques, com de moviments socials i col·lectius amb força a la ciutat, així com també persones a títol individual preocupades per les problemàtiques que travessa la ciutat i que donen suport al projecte municipalista.

El debat que es va dur a terme en petits grups de treball, va partir de la feina feta durant aquest primer any d'existència, i de l'impacte real que aquesta havia aportat a la ciutat. Això va servir per poder veure les mancances actuals així com per poder definir les prioritats a treballar i a on dedicar més esforços aquest nou curs.

Les temàtiques que més protagonisme van tenir van ser aquelles relacionades amb assegurar una vida digna per a totes les manresanes, bàsicament per cobrir les necessitats bàsiques de moltes d'elles (habitatge, accés a l'alimentació i treball), així com l'espai públic i la salut. La crisi actual ha agreujat encara més la situació precària en què es troben moltes famílies de la ciutat i ha evidenciat, un cop més, les desigualtats socials i "la manca de suport" per part de l'Administració Local a l'hora de donar-los respostes.

De la mateixa manera, també es va parlar sobre eines perquè el projecte i el model de ciutat que defensa la candidatura anticapitalista arribi a més ciutadans de Manresa, ja que el fet de comptar amb tan sols 3 regidores de 25 a l'Ajuntament dificulta la incidència real de les votacions al ple. Des de Fem Manresa valoren que només apropant-se als veïns i interpel·lant-los directament podran "arribar a ser útils per conèixer la realitat als barris i poder ser així un altaveu per a ells".

En aquest sentit, just ara estan acabant una ronda de reunions amb les associacions de veïns de la ciutat per presentar-se i escoltar les reclamacions de cadascun dels barris de la ciutat.