El professorat talla la carretera de Vic a Manresa i reclama una «educació segura»

La concentració ha comptat amb el suport de tots els sindicats, tant laborals com d'estudiants i auxiliars

29 de setembre del 2020
Actualitzat a les 21:45h
Mestres tallant la carretera de Vic a l'altura d'Educació
Mestres tallant la carretera de Vic a l'altura d'Educació | Pere Fontanals
Una trentena llarga de professors i personal dels centres educatius de la regió central han tallat aquest dimarts a la tarda la carretera de Vic just davant de la seu dels serveis territorials d'Educació a la Catalunya Central per reclamar una "educació segura", que es tradueix en menys ràtios, més personal i més seguretat, en un curs que està marcat per les mesures anti-Covid. La via ha estat tallada durant uns 20 minuts. Mossos i Policia Local han desviat els vehicles per carrers alternatius.


La convocatòria ha estat secundada per USTEC-STEC, CCOO, Intersindical-CSC, el Sindicat de Professors de Secundària, la CGT, UGT i USOC i tenia el suport del SEPC, el Front d'Estudiants, AEP, Substitutes en lluita, el Comitè intercentres de personal laboral i la Coordinadora Obrera Sindical.

Els manifestants portaven pancartes reclamant més recursos per fer front a la pandèmia i que el departament "compleixi les promeses". "Nosaltres volíem ràtios de 15 alumnes per classe i el departament va dir que serien de 20, però a la pràctica tenim classes de Batxillerat amb 38 alumnes..." es queixava Ester Plans, d'USTEC-STEC. "Es van prometre 8.000 dotacions de professorat i n'han arribat 2.000 i escaig, i també ens falta personal de suport", ha afirmat.

Els mestres aposten per la "presencialitat" a les escoles i "no haver de tancar aules". Cada setmana "hi ha un degoteig" de tancaments a les escoles de tot el país. Finalment, els sindicats també demanen més mesures de protecció, "ens falten mascaretes i el gel hidroalcohòlic desapareix".

Els treballadors d'Educació han afirmat que les mobilitzacions continuaran a tot el país i que no descarten convocar una vaga.