Empresa

El president de Foment visita Manresa i demana eleccions a Catalunya «com més aviat millor»

La patronal i la Unió Patronal Metal·lúrgica donen suport a un futur creixement i ampliació del Centre de Formació Pràctica

per Redacció , 29 de setembre de 2020 a les 16:22 |
Josep Sánchez Llibre durant la visita al CFP | CFP
Foment del Treball ha valorat l'ampliació dels ERTO com una "gran notícia". "Malgrat que estem immersos en una situació delicada hem fet tots els esforços, conjuntament amb l'administració i els sindicats, perquè no hi hagi vulnerabilitat en les classes més desprotegides", ha assegurat el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, en la visita al Centre de Formació Pràctica a Manresa.

Així mateix, Sánchez Llibre ha assegurat que l'Estat haurà d'estudiar "seriosament" implementar "plans de xoc" per evitar un increment de l'atur en els sectors més afectats per la pandèmia. El president de la patronal també ha demanat eleccions a Catalunya "com més aviat millor" i ha instat els partits espanyols a arribar a un acord pels pressupostos. Aquest desig contrasta amb el que han expressat les Cambres catalanes, en el sentit de demanar al Govern que esgoti la legislatura.


Suport al creixement del CFP

Foment del Treball i la Unió Patronal Metal·lúrgica donen suport a un futur creixement i ampliació del Centre de Formació Pràctica, el centre formatiu i de serveis per a les empreses del sector del metall de la Catalunya Central. Els seus presidents Josep Sánchez Llibre i Jaume Roura han visitat aquest matí el CFP i han pogut conèixer de prop el paper que juga en la competitivitat del teixit industrial del territori. Els han acompanyat Sílvia Gratacòs, presidenta de la Fundació Lacetània, titular del CFP, i Xavier Perramon, president del CFP, a més de representants d'algunes de les principals empreses del metall de la comarca.


Sánchez Llibre ha mostrat el seu interès pel projecte d'ampliació del CFP i ha manifestat “el compromís de Foment del Treball per donar-li tot el suport necessari davant del govern de la Generalitat i de les institucions europees". En aquest sentit, ha animat els responsables del CFP i representants d'empreses del sector del metall a treballar conjuntament perquè la Catalunya Central esdevingui un pol metal·lúrgic i un eix per a la reindustrialització del país. Jaume Roura ha afegit que “és una gran satisfacció conèixer en primera persona un centre d'aquesta magnitud, que està treballant per preparar els futurs treballadors del sector del metall".

Sílvia Gratacòs, presidenta de la Fundació Lacetània, ha posat en valor la trajectòria del centre, que és fruit de la col·laboració de diferents administracions i de la implicació de les empreses del sector del metall. El president del CFP Xavier Perramon ha destacat la tasca formativa que s'hi fa, que és clau per a què les empreses del territori puguin disposar de professionals qualificats i adaptats a les últimes tendències del sector industrial.

Després de la visita, els presidents de Foment del Treball i d'UPM han participat en un dinar de treball amb empreses del sector del metall de la Catalunya Central.

"Aniria bé que els partits es deixessin d'ideologies"

A nivell polític, Sánchez Llibre ha recordat que els pròxims comptes de l'Estat incorporaran prop de 15.000 milions d'euros de recursos europeus. "Aniria bé que els partits es deixessin d'ideologies, les deixessin aparcades durant tres o quatre mesos, i pensessin en un situació econòmica molt delicada i excepcional que requereix de tots els esforços", ha demanat.


En referència a Catalunya, el president de la confederació ha demanat "estabilitat política" i ha assegurat que actualment no n'hi ha perquè els dos partits que formen part del Govern "no s'entenen".

Pel que fa a la situació econòmica, Sánchez Llibre ha assegurat que la patronal ha començat a treballar per plantejar al govern espanyol "mesures importants" per als sectors que no podran assolir el mateix nivell d'activitat a l'anterior a la pandèmia en el curt termini. El president de la patronal ha destacat la pròrroga dels ERTO com una notícia "positiva", ja que permetrà als treballadors continuar cobrant els salaris i donarà bonificacions "importants" per a les companyies.

Sánchez Llibre també s'ha referit a la col·laboració público – privada com un dels "elements bàsics" perquè la Generalitat i les institucions europees puguin donar suport a projectes com l'ampliació del centre de Manresa. La patronal ha fet una valoració "molt positiva" d'aquest espai i ha manifestat una aposta "decidida, contundent i profunda" perquè pugui fer ampliacions i donar un servei de formació al sector metal·lúrgic de tot Catalunya.

Foment s'ha compromès a ajudar amb els recursos de la Unió Europa per afrontar la "reindustrialització" del país. "Crec que un centre d'aquesta categoria també ha de tenir suport per poder fer l'ampliació, poder modernitzar-se i treballar amb les noves tecnologies com el 'blockchain' o la robotització", ha assegurat Sánchez Llibre després de la visita al centre.

 

Participació