Inhabilitació Torra

Les Cambres no volen una convocatòria electoral després de la inhabilitació del president Torra

Emplaça el Parlament a nomenar una nova presidenta o president fins que se superi la crisi actual o s'exhaureixi el mandat

Joan Canadell a la Cambra de Comerç | Pep Martí
per Redacció, 29 de setembre de 2020 a les 15:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Cambres de Comerç catalanes mostren el seu ple suport al president de la Generalitat, Quim Torra i Pla, després que el Tribunal Suprem hagi confirmat la seva inhabilitació aquest dilluns. Les corporacions rebutgen la judicialització de la política catalana i lamenten especialment que s'hagi produït en el context actual, enmig d'una greu crisi sanitària i econòmica. 

Les Cambres manifesten que la decisió del Tribunal Suprem, que parteix inicialment d'una sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, "és desproporcionada atès que el dret a la llibertat d'expressió ha de ser un principi bàsic de qualsevol democràcia". 


La inhabilitació del president Torra "ens conduirà a un Executiu en funcions que tindrà menys força a l'hora de prendre decisions relacionades amb el control de la pandèmia a Catalunya". Així mateix, "ens aboca a una situació d'incertesa que podria afectar a la recuperació econòmica".
 

En aquests moments, la prioritat de qualsevol govern "hauria de ser enfocar-se a sortir de la crisi i salvar el màxim nombre i llocs de feina possibles", raonen. 

En aquest sentit, les Cambres demanen que els consellers i les conselleres continuïn al capdavant amb l'objectiu principal de gestionar i superar la crisi econòmica i emplaça el Parlament a nomenar una nova presidenta o president que lideri el país fins que se superi la crisi actual o s'exhaureixi el mandat i, que en cap cas, no es pensi en cites electorals. 

Participació