gent gran

El Servei Especialitzat d'Atenció a la Vellesa del Bages inicia la prova pilot aquest setembre

L'equip que té cura de les persones grans en situació de sospita de maltractament està format per una psicòloga especialitzada en gerontologia i un advocat

per Redacció, 29 de setembre de 2020 a les 12:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Bages estrena aquest mes de setembre el nou Servei Especialitzat d'Atenció a la Vellesa del Bages a través d'una prova pilot que pretén ajudar a garantir la protecció del col·lectiu de persones grans i prevenir situacions de maltractament. L'equip especialitzat, que forma part del Servei d'Inclusió Social, Acollida i Envelliment del Consell Comarcal del Bages, està format per una psicòloga especialitzada en gerontologia i un advocat.

Model de treball inèdit


A través d'aquesta prova pilot, inèdita a la comarca, es treballarà per prevenir situacions de maltractament a les persones grans, oferir atenció interdisciplinar (a persones grans, professionals i institucions) i reduir els danys derivats d'aquestes situacions. L'equip atendrà situacions de maltractament o sospita físic, psicològic, sexual, econòmic, abandonament, negligència o autonegligència i vulneració de drets. Es proposa un abordatge flexible i integral que garanteixi una acció acurada. Tanmateix, també ofereixen formació als professionals que atenen a les persones grans, sigui de l'àmbit de la salut o social i cossos de seguretat, i donarà continuïtat a les campanyes de sensibilització per promoure el bon tracte a les persones gran com per exemple la Campanya Tracta'm Bé que també es desenvolupa al Bages.

La prova pilot per posar en funcionament un Equip d'Atenció a la Vellesa al territori està prevista al Pla d'Actuació de les Persones Grans del Bages. Respon també a la necessitat de seguir avançant en millorar l'atenció i la qualitat de vida de les persones grans del Bages. S'hi pot contactar a través de l'adreça seav@ccbages.cat.

 

Participació