EL BAXI Manresa no sap rematar la feina feta al tercer quart davant el València (74-82)

Els locals vencien de cinc punts a manca de cinc minuts per acabar

El BAXI Manresa ha perdut contra el València
El BAXI Manresa ha perdut contra el València | J. Alberch
27 de setembre del 2020
Actualitzat a les 22:33h
El BAXI Manresa ha viscut diferents emocions enfront el València Bàsquet. Els de Pedro Martínez s'han vist superats d'entrada per un rival ple de noms de nivell internacional. Lluny de desinflar-se, han aconseguit amb més empenta que brillantor posar-se per davant després de molts minuts de picar pedra. El 72-67 que reflectia el marcador a manca de cinc minuts per acabar feia somiar els aficionats que veien el partit per televisió amb una nova victòria. En aquests moments, és quan els equips top treuen la seva qualitat. Un parcial de 0-10 era un cop dur a les aspiracions locals i provocaven la segona derrota manresana al Nou Congost.

Dani Pérez, Guillem Jou, Janari Joesaar, Eulis Báez i Martynas Sajus han estat els cinc titulars del BAXI Manresa. Per part del València Bàsquet han sortit Guillem Vives, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Bojan Dublevic i Derrick Williams. L'estonià Joesaar ha estat la gran sorpresa al cinc inicial. Fins ara, no havia jugat ni un sol segon en les dues primeres jornades. El bàltic ha començat molt actiu i ha anotat dos triples seguits. A més, ha aportat actitud al rebot ofensiu. Jou ha estat un altre home encertat en uns primer minuts que eren un intercanvi de cistelles (13-14, minut 5). En aquests moments, Dublevic ha entrat en escena. El montenegrí ha sumat set punts seguits que han obert un primer forat. L'escenari del partit obria un nou capítol i es decantava clarament a favor del conjunt ‘taronja'. Pedro Martínez es mostrava contrariat amb la facilitat amb què el València Bàsquet sumava. Al BAXI Manresa ja li costava més. Eatherton treballava per trobar bones posicions. Els seus companys, també. Però no totes les accions tenien èxit (23-29, minut 10).

El BAXI Manresa ha castigat des del 6,75 amb triples de Jonathan Tabu i Juan Pablo Vaulet. El València Bàsquet no es deixava menjar terreny. Els de Jaume Ponsarnau continuaven anotant amb facilitat. Pedro Martínez seguia enfadat amb la defensa del seus jugadors. La distància entre els dos equips no era insalvable. El més preocupant era la gran quantitat de punts que encaixava el BAXI Manresa. La progressió visitant era de més de cent punts. Tot i això, els locals han aconseguit acostar-se fins als tres punts (35-38, minut 17). El joc exterior ha estat una arma important. Insuficient, en tot cas, per capgirar el marcador. La defensa era massa inconstant. Així, s'ha passat d'una mínima renda en contra de l'equip manresà a un desavantatge gairebé màxim (40-48, descans).

Un parcial de 5-0 acostava novament el BAXI Manresa. El València Bàsquet només trobava Dublevic. Els locals s'han col·locat 49-50 i han disposat de possessió per avançar-se. Sense èxit, El triple de Dublevic era aire per als visitants. Però el BAXI Manresa volia canviar el signe de partit. Els de Pedro Martínez aconseguien frenar l'atac visitant. Joesaar disposava de tres tirs lliures per capgirar el marcador. Només en transformava un. Ha estat només una de les quatre ocasions perdudes pels locals de posar-se al davant molts minuts després. A la cinquena, Eatherton ho aconseguia (56-55, minut 28). Els manresans intentaven molts llançaments triples des de la cantonada. Amb un correcte índex d'encert. A manca dels deu darrers minuts, el domini al marcador era local (62-61).

La sortida de l'últim quart ha estat equilibrada. Era un nou intercanvi de cistelles que semblava beneficiar els de Pedro Martínez. Com també ho semblava les posteriors errades en el triple als dos cantons. El BAXI Manresa feia ja estona que creia podia guanyar el partit. Quedaven, però, més de cinc minuts. I el València Bàsquet disposa de jugadors importantíssims com Fernando San Emeterio. El càntabre era vital per al seu equip. També ho era Báez. Quatre punts del dominicà donaven una màxima renda al BAXI Manresa (72-67, minut 35). Però sovint els grans equips s'aixequen quan es veuen amb l'aigua al coll. Un parcial de 0-10 comportava un nou canvi de guió. Els bagencs ho han seguit lluitant. Ja amb més cor i sense la pausa necessària (72-84).

Incidències: Jordi Aliaga, Carlos Cortés i Sergio Manuel han estat els àrbitres del partit. Makay Mason ha estat baixa per culpa d'una lesió al turmell i Marc Peñarroya ha entrat a la convocatòria.