El BAXI Manresa vol recuperar-se davant un complicat València

Tercer partit en una setmana de l'equip de Pedro Martínez

La temporada passada Ryan Toolson va fer la cistella definitiva sobre la botzina
La temporada passada Ryan Toolson va fer la cistella definitiva sobre la botzina | J. Alberch
26 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:37h
Una de les poques coses que la Covid-19 no ha modificat a la lliga Endesa és el vertiginós ritme inicial. Aquest diumenge el BAXI Manresa juga la tercera jornada rebent el València (20.00h, Movistar). En un principi, el duel s'havia de celebrar aquest dissabte però l'endarreriment del Morabanc Andorra – València Bàsquet per culpa de casos de coronavirus a l'equip andorrà també endarrereix el partit entre bagencs i valencians. El BAXI intentarà recuperar-se del desencís del passat dijous contra l'Obradoiro en què el desencert i la inconsistència van provocar la primer derrota de l'equip manresà aquesta temporada.

Precisament de millora n'han parlat Eulis Báez i Rafa Martínez. El pivot dominicà demana un pas endavant al seu equip en defensa. En especial, en les accions d'u contra u on tot l'equip ha de jugar amb més duresa. Aquesta duresa i més encert en atac són dos dels aspectes que marcaran si el BAXI Manresa tindrà opcions de derrotar el València Bàsquet.

Báez ha estat en pista als moments crucials de les dues primeres jornades i ha assumit galons en atac. El pivot considera circumstancial aquest fet i creu que al llarg de la temporada seran molts els jugadors que adquiriran responsabilitats. Els 38 anys d'edat no són cap obstacle per oferir un bon rendiment. El dominicà explica que es cuida molt perquè sinó li seria impossible jugar contra els joves. 

Per la seva part, Martínez no es queixa d'aquest inici de temporada amb tres partits en una setmana. "El calendari ja el coneixíem i cada partit és una nova batalla", explica. El santpedorenc només pensa en fer-ho millor cada dia. Martínez comparteix edat amb Báez però tampoc es capfica pel tema físic. L'escorta únicament té en ment estar al 100% i ajudar al màxim al seu equip. 

Tots dos jugadors utilitzen adjectius diametralment oposats per coincidir amb les sensacions de jugar sense públic. Mentre que Báez ho troba estrany perquè habitualment el Nou Congost té un ambient calent Martínez ho troba tot plegat molt fred. Báez, a més, tira d'humor i es queixa que ara els jugadors no poden protestar. "Els àrbitres ho senten tot", comenta.

El València Bàsquet va sumar la primera victòria de la temporada contra el Morabanc Andorra després que a la primera jornada caigués in extremis davant el Baskonia. Els ‘taronja' s'han reforçat molt per poder competir amb garanties tant a la Lliga Endesa com a l'Eurolliga. L'equip de Jaume Ponsarnau compta amb una de les plantilles més cares del darrers anys. Klemen Prepelic, Nikola Kalinic i Derrick Williams s'han unit a Bojan Dublevic, Fernando San Emeterio, Sam Van Rosson i molts altres jugadors conegudíssims pel gran públic. Un rival dur per al BAXI Manresa. I especial per a Rafa Martínez.
Arxivat a