La Biblioteca de Sant Joan recuperarà l'horari d'obertura habitual

El ple va aprovar amb els vots de l'oposició una moció de Compromís amb Sant Joan per tal de incrementar la neteja de Cal Gallifa

Cal Gallifa, a Sant Joan de Vilatorrada
Cal Gallifa, a Sant Joan de Vilatorrada | AjSJV
Redacció
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 21:43h
La Biblioteca Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada recuperarà l'horari d'obertura habitual després que fruit de la decisió de l'equip de govern de no reforçar la neteja de l'equipament es perdessin prop de 10 hores de servei. La tornada a l'horari habitual es farà després que el ple de l'Ajuntament aprovés dijous passat una moció de Compromís amb Sant Joan. 

La moció aprovada amb els únics vots favorables de l'oposició i l'abstenció dels grups de govern insta a reforçar amb la màxima immediatesa la neteja dels serveis de Cal Gallifa per tal que es recuperi la màxima normalitat possible. 

Compromís denuncia que el retard del govern municipal en prendre mesures estava provocant dificultats en molts dels serveis del complex de Cal Gallifa per encarar la reobertura i recuperar la normalitat després dels mesos de tancament. En són un exemple la Ludoteca Municipal, l'Escola d'Adults i les activitats que organitza l'Associació d'alumnes, les activitats culturals de la sala polivalent o la Biblioteca. Segons Compromís "la cultura és un dels àmbits que més ha patit amb la Covid-19 i és imprescindible prendre mesures immediates per recuperar la màxima normalitat". 

En aquest darrer cas, la Biblioteca Cal Gallifa iniciava la "fase de represa" després de l'estiu amb un canvi d'horari "sobtat". L'equipament ha passat d'obrir 32 hores a 24 fruit de no haver reforçat la neteja per complir amb els requisits marcats pel PROCICAT. Compromís denuncia que la immensa majoria de biblioteques municipals han pogut mantenir el seu horari d'obertura habitual i en canvi a Sant Joan, el retard del govern ha provocat una pèrdua de servei.   

La moció aprovada sense els vots favorables del govern demana a més que s'aprovi un pla de reorganització d'usos de l'equipament que garanteixi que durant els propers mesos es duen a terme tots els serveis, que s'ofereixi tot el suport necessari a les entitats per tal que puguin reprendre les seves activitats, i que s'obri amb la màxima immediatesa el nou servei de Sala d'Estudi municipal tal com va aprovar el ple el febrer de 2018.