El BAXI Manresa cau davant un rival clarament millor (76-80)

Martynas Sajus i Dani Pérez són els més destacats del conjunt local en el partit contra Obradoiro

L'Obradoiro ha estat superior al BAXI Manresa
L'Obradoiro ha estat superior al BAXI Manresa | J. Alberch
24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 21:33h
Primera decepció del BAXI Manresa en un Nou Congost buit. L'Obradoiro ha estat millor de principi a fi i s'ha endut una justa victòria. Els manresans només han tingut la iniciativa uns minuts del segon quart. Després han seguit lluitant però han estat massa inconsistents i han permès algunes cistelles fàcils. La major definició als moments clau del quadre gallec ha acabat de sentenciar. Martynas Sajus ha mostrat que pot ser un home important. També cal destacar l'encert cara a cistella de Dani Pérez.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Dani Pérez, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Eatherton. L'Obradoiro ha contraatacat amb Pepe Pozas, Chris Czerapowicz, Laurynas Beliauskas i Laurynas Birutis. Els gallecs ha començat dominant. Buritis i Beliauskas no tenien aturador i obrien una clara escletxa. El primer, anotava sota la cistella sense que Eatherton el pogués frenar. I el segon sumava des de posicions més allunyades. Els manresans no trobaven bones posicions. El mèrit era de la defensa de l'Obradoiro que es mostrava molt més incisiva (4-13, minut 5). Pedro Martínez començava a moure la banqueta i canviava els exteriors. Guillem Jou i Makay Mason entraven per Rafa Martínez i Juan Pablo Vaulet. Els canvis han donat resultat tot i que era Pérez el que estava més lúcid en atac. Sis punts del base acostaven el seu equip. I Scott Eatherton apareixia per primer cop en atac per sumar el primer triple del seu equip (13-15, minut 8). La reacció local no ha culminat al primer quart. L'equip de Moncho Fernámdez, amb els exManresa Albert Oliver i Álvaro Muñoz, han administrat la seva renda (15-21, minut 10).

Els manresans han sortit millor al segon quart. Una millor definició en atac i l'augment de l'activitat defensiva han acostat el marcador. El llançament exterior ha estat un aliat de l'Obradoiro. Però el BAXI Manresa no es desinflava i cada cop era més a prop del seu rival. Martynas Sajus ha estat un home important en aquest tram. Vuit punts de lituà han donat el primer avantatge als bagencs (29-28, minut 15). Eren els millors minuts dels de Pedro Martínez que han arribat a tenir cinc punts al seu favor. Aquesta renda no s'ha consolidat. Kassius Robertson ha forçat tres tirs lliures a manca de set segons per al descans. El canadenc els ha anotat tots tres. Pérez hauria pogut canviar el signe del partit amb un triple que ha fet la corbata i no ha volgut entrar (39-41).

La segona part ha començat com la primera. Amb dues cistelles de Birutis i un triple de Beliauskas. Pozas també anotava per sumar un parcial de 0-9 en poc més de dos minuts. Pedro Martínez es veia obligat a demanar temps mort (39-50, minut 23). El mateix Pozas tornava a sumar abans que Pérez fes els primers punts locals a la segona part. Sajus ha tornat a aparèixer. El pivot bàltic sembla ser un d'aquells jugadors que no hi és però realment hi és. El BAXI Manresa s'ha acostat novament. Però les errades defensives provocaven cistelles fàcils del l'equip gallec. Pedro Martínez es desesperava. Malgrat tot, el seu equip ha arribat ben viu al darrer període (56-60, minut 60).

El darrer període s'ha iniciat amb dues personals de Pérez. El base es mantenia en pista tot i sumar tres personals. Jou i Mason anotaven de tres des del lateral per intentar una nova recuperació del seu equip. L'Obradoiro trobava respostes i es mantenia ferm al davant. Cada cop que el BAXI ensenyava l'alè al rival els gallecs colpejaven un o dos cops (65-73, minut 35). Tot i el domini visitant en la major part del partit tot era possible encara. S'acostava un final d'aquells que el Nou Congost es converteix en una caldera. Sense els calderers. Mason hagués pogut empatar. El nord-americà no ho ha fet. En canvi, ho ha aconseguit Báez amb un 2+1 a manca d'1:58 per acabar. Beliauskas i Báez han assumit la responsabilitat en atac. Els visitants han entrat al darrer minut amb un punt al seu favor. Una bona defensa del BAXI Manresa provocava un camp enrere de l'Obradoiro. L'equip bagenc ha trenat una bona jugada però el tir no ha entrat. Pozas ha gaudit de dos tirs lliures . N'ha errat un. El rebot ha estat visitant. Daum no ha errat des del punt de personal. Quedaven 11,9 segons i el BAXI Manresa perdia 76-80. Els darrers intents manresans han estat ja infructuosos.

L'ACB no s'atura i diumenge hi torna a haver partit. El València visitarà aquest diumenge el Nou Congost a partir de les vuit del vespre. Un partit que es jugarà un dia més tard del previst perquè els ‘taronja' hauran jugat un dia més tard del previst el compromís de la segona jornada. Com a mínim, els de Pedro Martínez tindran un dia més entre partit i partit.