Fem Manresa presenta quatre mocions al ple d'aquest dijous

Sobre alfabetització digital, la plaça 1 d'Octubre, per a l'ús social dels habitatges i una última, amb ERC i Junts, per denunciar la fugida de Juan Carlos I

Fem Manresa en un ple de l'Ajuntament
Fem Manresa en un ple de l'Ajuntament | JPS
Redacció
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 21:15h
Després de l’aturada institucional de l’agost, aquest dijous el ple de l'Ajuntament de Manresa reprendrà la seva activitat, i Fem Manresa hi presentarà quatre mocions (una d’elles conjuntament amb l’equip de govern). 
 
La primera de les mocions que presentarà la formació rupturista és per a la realització de classes d'alfabetització digital per a famílies d'infants escolaritzats a la ciutat. En aquesta moció es demana realitzar classes d'alfabetització digital per a mares i pares dels infants i joves escolaritzats a la ciutat, per tal de revertir mancances en aquest sentit i que s’han posat de manifest, sobretot, durant el confinament. Concretament, es demana que existeixi una oferta de classes tant en horari de matí com de tarda, ja sigui en equipaments municipals descentralitzats o bé aprofitant els mateixos centres escolars, a partir de mitjans d'octubre. La voluntat de la moció és, també, comptar amb el coneixement que el professorat de cada centre té sobre les necessitats del seu alumnat, per tal de poder coordinar l’oferta que es fa de les classes a cada centre. 
 
La segona moció presentada reivindica l'obertura d'un procés participatiu per tal que sigui la ciutadania manresana la que decideixi en quina ubicació del nomenclàtor ha d'anar el nom "1 d'Octubre". Tal com es va donar a conèixer dilluns, des de Fem Manresa apunten que l'espai que actualment s'anomena 1 d'octubre no és realment una plaça i ni tan sols té cap placa identificativa ni commemorativa dels fets ocorreguts a la ciutat durant aquella jornada. En el si de la moció demanen que un cop triada la nova ubicació en el nomenclàtor, es faci efectiu el canvi col·locant la senyalització corresponent i es posi una placa commemorativa "en record del referèndum d'autodeterminació celebrat en aquesta data".
 
Els anticapitalistes també presenten una altra moció que pretén impulsar actuacions per fer complir l'obligació de donar un ús social als habitatges buits de la ciutat. En aquesta tercera moció presentada la candidatura demana la realització de les actuacions corresponents per notificar als grans tenidors propietaris d'habitatges desocupats de manera permanent (durant més de dos anys) sense causa justificada de la ciutat de Manresa que disposen d'un mes de termini per corregir la situació dels immobles, donant ús als habitatges que es troben buits o bé cedint-ne l'ús posant-los a la borsa de lloguer social. En el cas que els propietaris no compleixin amb el requeriment municipal, la moció acorda que des de l'Ajuntament s'iniciï un expedient sancionador amb l'aplicació de la corresponent multa coercitiva i que es declari formalment l'incompliment de la funció social de la propietat. Tot això com a pas previ a l'inici de processos d'expropiació forçosa del domini o l'ús dels habitatges, o de cessió obligatòria dels habitatges per part de les propietàries a l'administració.
 
L'última moció s’ha presentat conjuntament amb els partits de l'equip de govern, ERC i Junts per Manresa. En aquesta es denuncia públicament la fugida del Rei Joan Carles i es reprova el govern espanyol per la seva actuació, protegint el rei emèrit de la justícia Suïssa.