El bàsquet torna al Nou Congost amb un BAXI Manresa - Obradoiro

Els bagencs buscaran la segona victòria consecutiva davant un equip que també va guanyar a la primera jornada

L'Obradoiro jugarà dijous al Congost
L'Obradoiro jugarà dijous al Congost | X. Cortizo
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:13h
El passat 7 de març el BAXI Manresa queia derrotat contra el Betis al Nou Congost. Poc es podien imaginar jugadors, tècnics, aficionats i informadors que el bàsquet no tornaria al pavelló bagenc fins passats més de sis mesos. De fet, els seguidors encara no hi podran ser per veure el partit entre el club manresà i l'Obradoiro (dijous, 19:00). Serà una estranya sensació de la qual ja es va tenir un tastet en l'amistós que els manresans van jugar contra el Joventut fa més de deu dies. Els càntics dels aficionats seran suplerts pel bot de la pilota, el nyic-nyic de les sabatilles en fregar contra el parquet i les instruccions i protestes dels protagonistes del partit. El BAXI Manresa té tots els jugadors disponibles per enfrontar-se a l'Obradoiro. Inclòs Yankuba Sima que va semblar tenir problemes físics el passat cap de setmana davant l'Estudiantes. 

Diumenge passat, veterans com Rafa Martínez i Eulis Báez van jugar els moments decisius del partit. Pedro Martínez no sap si això serà la tònica habitual durant la temporada. Jugarà el tram final dependrà del rival i de les sensacions que hi hagi en cada moment. En canvi, qui no hi va ser Scott Eatherton per culpa de les personals. L'entrenador de l'equip bagenc no es mostra especialment preocupat per la rapidesa amb què el pivot es carrega de personals sempre que "siguin faltes perquè jugui dur i amb esforç. Les faltes formen part del joc i tenim altres jugadors. Si són faltes per no fer bé les coses llavors sí que seria preocupant", conclou Pedro Martínez. 

El tècnic es mostra parcialment sorprès per la intensitat mostrada pel seu equip a la primera jornada. "Va ser molt igualat i això fa que els jugadors entrin més dins el partit. Suposo que demà (per dijous) passarà el mateix", explica el tècnic del BAXI Manresa. 

L'Obradoiro és el primer líder d'aquesta temporada a la lliga Endesa. Aquesta dada és purament anecdòtica però és indicador de les dificultats que li pot presentar el quadre gallec al BAXI Manresa. La primera jornada va ser la presentació en societat del lituà Laurynas Buritis. El pivot va debutar a la lliga Endesa, amb 27 punts, 12 rebots, 8 faltes rebudes i un 42 de valoració. Un altre dels destacats va ser un jugador amb qui Buritis comparteix nom i nacionalitat. Laurynas Beliauskas va ser un altre dels importants de l'equip de Moncho Fernández. Sobre l'Obradoiro, Pedro Martínez en destaca que "és un equip que juga molt bé a bàsquet. Han fitxat bons jugadors i tenen millor equip que la temporada passada. Tots els jugadors ho fan bé, tant individualment com en equip", diu l'entrenador del BAXI Manresa. Serà la primera visita d'Álvaro Muñoz al seu exequip després que la temporada passada es perdés el duel per lesió.

Fernández podrà fer debutar el nord-americà Jake Cohen. A la primera jornada no va poder debutar perquè era als Estats Units per assistir al naixement del seu fill. Un cop passat el test PCR i donar negatiu s'ha pogut reincorporar a la dinàmica del seu equip.
Arxivat a