Ignàgora reprendrà la seva 6a edició aquest octubre

El 7 i 14 d’octubre i el 4 de novembre tindran lloc les tres xerrades que es van haver de suspendre el mes de març a causa de la Covid-19

Xavier Melloni tornarà a participar en el cicle Ignàgora
Xavier Melloni tornarà a participar en el cicle Ignàgora | AjM
Redacció
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:17h
Els dimecres de març d’aquest any s’havia de celebrar la sisena edició del cicle de xerrades Ignàgora, però l’estat d’alarma a causa de la Covid-19 va provocar el seu ajornament, havent-se celebrat una sola conferència de les quatre previstes. El mes de març només es va poder dur a terme De l’hostilitat a l’hospitalitat, un repàs al fet migratori a casa nostra, a càrrec de Pilar Pavía rscj i Pau Vidal sj de la Fundació Migra Studium.

A partir del proper 7 d’octubre es recuperaran les tres altres conferències que no es van poder celebrar, també en dimecres, a les 7 de la tarda i, com sempre, al Centre d’Espiritualitat Ignasiana (CIEI).

La primera xerrada es titula Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva autobiografia i anirà a càrrec de Xavier Melloni sj, jesuïta, antropòleg, teòleg i especialista en diàleg interreligiós. Durant la ponència, Melloni donarà la seva visió de Sant Ignasi a partir de la lectura de la seva biografia.

La segona conferència serà el dimecres 14 d’octubre amb el professor del departament de Psicologia de la Universitat de Girona, Moisès Esteban-Guitart, que parlarà sobre Reptes i oportunitats de l’educació 360, per a reflexionar sobre la necessitat d’un canvi de paradigma en educació que faci possible abordar les problemàtiques contemporànies.

I, finalment, el 4 de novembre  es tancarà l’edició amb Els valors (avui) del turisme espiritual, que anirà a càrrec de Sílvia Aulet, professora de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, i que posarà de relleu la fortalesa del turisme espiritual i les connexions amb altres formes de turisme.

Per tal de garantir les mesures sanitàries i de seguretat d’assistents i ponents, l’aforament de les conferències serà limitat i és necessària la inscripció gratuïta a través del web www.manresa2022.cat per a cadascuna de les tres xerrades.

Ignàgora, organitzat per Manresa 2022, l’Ajuntament de Manresa i  Fundació La Cova, és un cicle anual que consta de diverses xerrades i ponències de professionals i especialistes. És un espai de reflexió i aprofundiment en la figura de Sant Ignasi i de la influència dels valors ignasians en la societat actual, i de com aquests poden contribuir en el lideratge i el governament dels diversos àmbits de les ciutats, les empreses i l’educació del futur.