Josep Fuentes i Ignasi Perramon expliquen també els seus «records personals» a Memòria.cat

Vivències d'infantesa, el barri, la repressió franquista i la mobilització per salvar el Casino, els temes dels primers articles

Redacció
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 8:46h
Josep Fuentes i Ignasi Perramon
Josep Fuentes i Ignasi Perramon | Arxius personals
El 10 de juliol passat, Memòria.cat estrenava l'apartat Records personals, amb les col·laboracions de Xavier Domènech i Juli Grandia. A partir d'ara aquest apartat s'eixampla amb els escrits de Josep Fuentes i Ignasi Perramon. Ja estan publicats dos articles de cadascú.

Josep Fuentes Ribas (Manresa 1950). Sindicalista destacat, treballà durant vint anys a la metal·lúrgica Lemmerz Española. Va ser durant dotze anys secretari general de CCOO, primer al Bages i després del Bages-Berguedà, i membre de la Comissió Executiva de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya. Actualment jubilat, segueix col·laborant en l'activitat sindical en l'àmbit de jubilats i pensionistes.

Ignasi Perramon Carrió (Manresa 1951). Enginyer industrial i analista informàtic. Va participar a la lluita antifranquista i en diferents organismes unitaris. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Manresa  en diferents legislatures en representació de l'esquerra independentista i president del Consell Comarcal de Bages.

La secció de Josep Fuentes es titula Records del que he viscut i aquest dimecres parla de diverses vivències viscudes al seu barri (la Sagrada Família) i sobre la seva detenció per part de la Guàrdia Civil a les darreries del franquisme. Aquest segon article ja va sortir publicat en llibre.

La secció d'Ignasi Perramon es titula Cursa de relleus. El seu primer article està dedicat al judici del Tribunal d'Ordre Públic celebrat a Madrid el 1975 contra ell, el seu pare, Jaume Perramon, Hermínia Casas i Joan Badia. El segon article il·lustra a fons la gran mobilització popular que va tenir lloc a Manresa per salvar el patrimoni arquitectònic, amenaçat aleshores de destrucció.

Els articles es troben en aquest apartat: https://www.memoria.cat/records-personals. Cada nou article serà donat a conèixer a través del Facebook i el Twitter.

L'objectiu d'aquesta secció és divulgar records, vivències, curiositats, anècdotes, capítols de la nostra història escrits per diferents persones, que ens ajudin a conèixer o a enriquir el passat col·lectiu de la nostra ciutat. Són articles que van entre la crònica dels fets i la vivència personal. La tria de temes i l'opinió és estrictament personal de cada autor.