L'Ajuntament de Manresa recull el guardó del màxim nivell de Transparència per sisè any consecutiu

Es tracta del guardó Segell Infoparticipa, que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

La regidora Montserrat Clotet amb el reconeixement
La regidora Montserrat Clotet amb el reconeixement | AjM
Redacció
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:47h
La regidora de Recursos Humans i Govern Obert, Montserrat Clotet Masana, ha rebut la distinció que acredita el màxim nivell de transparència de l'Ajuntament de Manresa. Es tracta del guardó Segell Infoparticipa, que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

L'Ajuntament de Manresa repeteix així els excel·lents resultats que ja va obtenir en les cinc anteriors edicions d'uns reconeixements que avaluen la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, aconseguint per sisè any consecutiu el 100% de puntuació en els indicadors que la UAB analitza en les webs de les administracions públiques locals.

L'acte de lliurament dels guardons va tenir lloc aquest dilluns a la tarda, en una cerimònia que va comptar amb la rectora de la UAB, Margarita Arboix Arzo, i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé Barril. L'Ajuntament de Manresa és un dels 36 ajuntaments catalans que han obtingut el 100% de puntuació. 

El resultat obtingut per l'Ajuntament de Manresa és encara més meritori si es té en compte que en aquesta 7a edició l'equip del LPCCP ha incrementat el nivell d'exigència de qualitat pel que fa a les informacions requerides als ajuntaments per elaborar els 48 indicadors que mesuren la transparència, especialment pel que fa al retiment de comptes, les retribucions i les declaracions de béns i d'activitats dels càrrecs electes, l'exigència d'actualització i d'ubicació de les dades a la pàgina web i l'accés a documents comptables, de contractació i financers.