La 25a Festa de la Verema del Bages comptarà amb una trentena llarga d'actes en tretze municipis

Tots els actes requeriran inscripció prèvia al web de la festa

Presentació de la 25a Festa de la Verema del Bages
Presentació de la 25a Festa de la Verema del Bages | Gedi
Redacció
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:42h
En una collita marcada per la pandèmia de la Covid-19, la Festa de la Verema del Bages es celebrarà del 2 al 4 d'octubre de 2020 fent una aposta per la descentralització i l'arrelament arreu del Bages, tot i que com és habitual manté el gruix a Artés concretament a la Plaça Vella, que comptarà amb aforament limitat, on dissabte i diumenge es podrà gaudir d'una àmplia varietat d'activitats mitjançant inscripció prèvia 

El Bages té una llarga història relacionada amb la vinya i el vi, una història que ha forjat el caràcter de la gent i que forma part de la nostra identitat col·lectiva. És per això que durant el cap de setmana de la Festa de la Verema, amb inscripció prèvia al web de la Festa de la Verema, es podran realitzar diverses rutes vitivinícoles -visites guiades- als municipis d'Artés, Avinyó, Castellnou de Bages, Fals (Fonollosa), Manresa, Monistrol de Calders, Navàs, Pinós, el Pont de Vilomara i Rocafort, Rajadell, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet i Santpedor. 

Les visites són d'especial interès ja que per primer cop es podran visitar espais vitivinícoles de gran importància per a la comarca del Bages. Al web de la Festa de la Verema es pot consultar més informació de les rutes i realitzar la inscripció. 

La verema bagenca comptarà amb un preàmbul el dia 1 d'octubre amb la celebració del Nocturna Vinum a establiments manresans i artesencs. 

La capital del Bages tindrà una importància rellevant en la 25a Festa de la Verema i es que la Torre Lluvià acollirà dijous a les 6 de la tarda la inauguració de la festa, així com diverses visites guiades al recinte, tastos guiats i la presentació de la Ruta del vi DO Pla de Bages 

Artés, epicentre

No obstant, el centre neuràlgic de la Festa de la Verema serà Artés, que també tindrà els actes descentralitzats per tal de poder garantir en tot moment la normativa envers la pandèmia. 

Agrupats per tipologies, els tastos guiats d'enguany es celebraran en petit format en diferents espais de la població. Aquests tastos, que requereixen inscripció prèvia, permetran conèixer a fons les característiques i el caràcter dels diferents vins bagencs. 

La Plaça 1 d'octubre, Plaça del Padró i el Parc de Can Cruselles prenen protagonisme de tastos, jocs i actuacions culturals que requereixen inscripció prèvia. Malgrat això, la Plaça Vella d'Artés tindrà un especial protagonisme amb els Tastos amb Ritme, el Sopar Maridatge i el Vermut Musical i Capvespre Musical, pels quals caldrà fer una inscripció prèvia a través del web de la Festa de la Verema.

Aquesta 25a edició, a més, fa una aposta per la gastronomia basada en el producte local i de proximitat. Dissabte els restaurants artesencs Al Punt i la Xicra i Pessics Pastisseria prepararan els plats per al sopar i, diumenge, els vins de la DO es podran provar tot assaborint tapes elaborades per Mengem Bages. 

Els actes de la 25a Festa de la Verema del Bages estan organitzats per l'Ajuntament d'Artés i la Denominació d'Origen Pla de Bages (DO Pla de Bages) i requeriran inscripció prèvia, la signatura d'un document Declaració responsable en relació amb la situació de pandèmia generada per la Covid-19 (consultable al web) i el compliment en tot moment de la normativa sanitària vigent.
 

Programa de la Festa de la Verema del Bages 2020 by La muntanya russa on Scribd