Coronavirus

Les mesures implantades a la riera de Merlès redueixen un 60% l'afluència de visitants

Els vigilants privats contractats han posat més de 350 sancions

per Redacció, 22 de setembre de 2020 a les 11:59 |
Vigilants privats a la riera de Merlès | Estefania Escolà
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les mesures implantades, aquest estiu, a la riera de Merlès, que passa per Gaià, al Bages, per combatre la massificació de l'indret i els actes incívics han suposat una reducció del 60% dels visitants, segons dades del Consell Comarcal del Berguedà. Concretament, es va prohibir el bany i es va contractar vigilants privats, que han imposat més de 350 sancions per incompliment de les Ordenances d'Ús Públic, a les quals cal afegir les dels Mossos i els Agents Rurals.

En paral·lel, es va limitar l'espai d'aparcament a una setantena de places. Des del Consell Comarcal, el conseller de medi natural, Jesús Calderer, ha qualificat les mesures implantades "d'èxit rotund", especialment tenint en compte "la pressió desmesurada que han rebut tots els espais naturals de Catalunya".


La Riera de Merles és un espai natural protegit, reserva natural parcial, zona especial de conservació (ZEC), zona especial de protecció d'ocells (ZEPA) i és part de la Xarxa natura.

 

Participació