El brot del cor de gòspel de Sallent arriba als 30 positius i manté 41 persones aïllades

L'Agència de Salut Pública assumeix que el contagi es va produir l'11 de setembre durant l'assaig general del concert de Festa Major

Assaig del The River Troupe Gospel on s'hauria produït el contagi
Assaig del The River Troupe Gospel on s'hauria produït el contagi | TRTG
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:52h

El brot de coronavirus al cor The River Troupe Gospel de Sallent ha contagiat 30 persones, 10 més que aquest dimarts a la mateixa hora, i té un total de 41 persones en aïllament, inclosos alguns familiars directes dels seus membres, que encara estan pendents dels resultats de la PCR. Tots els contagiats, però, es troben en bon estat de salut, segons l'Agència de Salut Pública, i només presenten símptomes lleus o són assimptomàtics, de manera que no han requerit ingrés hospitalari.

L'Agència de Salut Pública assumeix que el contagi va tenir lloc durant l'assaig general que el cor va fer el divendres 11 de setembre en un local de La Fàbrica tot preparant el concert que van portar a terme el diumenge següent durant la Festa Major de Sallent.

Una exposició de més de 15 minuts, en un local amb les finestres tancades, amb una distància física insuficient, amb l'aire condicionat funcionant, que afavoreix la suspensió de partícules per aerosol en un cicle tancat, i el fet que molts dels cantants no portessin mascareta, va potenciar el contagi gairebé general en un entorn on es cantava, han afirmat.

Els membres del cor han explicat que van tancar les finestres perquè a l'exterior hi havia una plaga de papallones del boix, i que un cop tancades, van engegar l'aire condicionat.


"El risc de contagi amb el públic que va assistir al concert és inexistent"

L'Ajuntament de Sallent ha emès un comunicat per tranquil·litzar la població pel concert que va fer el cor dos dies de l'assaig general a la Festa Major. Afirma que d'acord amb les indicacions donades des del Departament de Salut, "el risc de contagi amb el públic que va assistir al concert és inexistent, ja que es va celebrar a un espai exterior". 

En aquest sentit, l'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, fa una crida a la tranquil·litat de tota la ciutadania, recordant que s'ha actuat des del primer moment en coordinació amb el personal sanitari. “Desitgem una ràpida recuperació dels cantaires afectats”, ha transmès Ribalta.