El nombre de classes confinades per la Covid-19 al Bages puja a vint-i-dues, mentre que el Moianès en té una

L'escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages té quatre classes aïllades i l'institut Lacetània de Manresa i l'escola Sant Vicenç de Sant Vicenç de Castellet, en tenen dues cadascuna

per Pere Fontanals, Manresa | 30 de setembre de 2020 a les 11:50 |
Un alumne davant la pantalla d'un ordinador | Montessori
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les escoles del Bages registren vint-i dues classes confinades, i el Moianès es manté amb només un grup en aïllament, segons el llistat diari que publica el Departament d'Educació, i la informació dels diversos centres educatius i ajuntaments afectats. Aquest dimecres, el llistat del Departament inclou vint-i-un grups al Bages, però segons fonts municipals, a Sant Vicenç de Castellet hi ha dos grups confinats a l'escola Sant Vicenç i no un al centre FEDAC, tal i com inclou la llista de la Generalitat. Els centres que registren més afectació són l'escola Monsenyor Gibert de Sant fruitós de Bages, amb quatre classes confinades, l'institut Lacetània, amb dos grups registrats aquestes últimes 24 hores, i l'escola Sant vicenç, de sant vicenç de castellet, amb també dos grups en aïllament.Els centres del Bages afectats són un grup de l'escola Doctor Ferrer d'Artés, un de la llar d'infants Moixaines, també d'Artés, una classe a l'escola Sant Miquel de Castellgalí, un grup del centre concertat del col·legi Mare de Déu del Pilar, un grup de l'escola la Sèquia, un grup de l'institut Cal Gravat, un grup de l'institut Lluís de Peguera, un grup a l'institut Pius Font i Quer, dos grups a l'institut Lacetània, un grup al col·legi La Salle i un grup de l'escola Oms i de Prat, aquests últims nou tots ells de Manresa; un grup confinat a l'Escola Diocesana de Navàs, quatre grups de l'institut Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages, un grup de l'institut Quercus i un altre a l'escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada, dos grups a l'Escola Sant Vicenç de Sant Vicenç de Castellet, i, finalment, un últim grup a l'escola Jeroni Moragas d'Ampans, a Santpedor. El Moianès manté un grup confinat a l'institut Moianès de Moià.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).

 

158aules tancades
Més de 150 classes estan confinades, del total de 72.000 grups de convivència estables. Això afecta a 115 dels 5.108 centres educatius del país, d'entre els quals n'hi ha sis totalment confinats.
99.459positius recents
En els darrers 10 dies, s'ha detectat contagis a 99.459 persones del món educatiu repartits en 4.326 centres diferents. 88.569 positius s'han trobat a alumnes, 10.846 a docents, personal PAS i PAE, i 44 a personal extern.
221.771positius acumulats
Des de l'inici del curs, més de 220.000 persones del món educatiu s'han contagiat de Covid. 189.140 positius s'han detectat a alumnes (13,13% del total d'alumnes), 32.536 a docents i personal PAS i PAE (19,84%), i 95 a personal extern.
101.276persones confinades
Actualment, hi ha 101.276 persones del món educatiu confinades a causa d'algun positiu. En concret, 93.826 confinats són alumnes (el 6,52% del total), 7.409 són docents i personal PAS i PAE (4,52%), i 41 són personal extern.


 

Participació