El nombre de classes confinades per la Covid-19 al Bages puja a vint-i-dues, mentre que el Moianès en té una

L'escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages té quatre classes aïllades i l'institut Lacetània de Manresa i l'escola Sant Vicenç de Sant Vicenç de Castellet, en tenen dues cadascuna

per Pere Fontanals , Manresa, 30 de setembre de 2020 a les 11:50 |
Un alumne davant la pantalla d'un ordinador | Montessori
Les escoles del Bages registren vint-i dues classes confinades, i el Moianès es manté amb només un grup en aïllament, segons el llistat diari que publica el Departament d'Educació, i la informació dels diversos centres educatius i ajuntaments afectats. Aquest dimecres, el llistat del Departament inclou vint-i-un grups al Bages, però segons fonts municipals, a Sant Vicenç de Castellet hi ha dos grups confinats a l'escola Sant Vicenç i no un al centre FEDAC, tal i com inclou la llista de la Generalitat. Els centres que registren més afectació són l'escola Monsenyor Gibert de Sant fruitós de Bages, amb quatre classes confinades, l'institut Lacetània, amb dos grups registrats aquestes últimes 24 hores, i l'escola Sant vicenç, de sant vicenç de castellet, amb també dos grups en aïllament.

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 19 d'octubre, amb informació del Departament d'Educació (hi poden haver retards i, per tant, faltar-hi aules confinades).

Els centres del Bages afectats són un grup de l'escola Doctor Ferrer d'Artés, un de la llar d'infants Moixaines, també d'Artés, una classe a l'escola Sant Miquel de Castellgalí, un grup del centre concertat del col·legi Mare de Déu del Pilar, un grup de l'escola la Sèquia, un grup de l'institut Cal Gravat, un grup de l'institut Lluís de Peguera, un grup a l'institut Pius Font i Quer, dos grups a l'institut Lacetània, un grup al col·legi La Salle i un grup de l'escola Oms i de Prat, aquests últims nou tots ells de Manresa; un grup confinat a l'Escola Diocesana de Navàs, quatre grups de l'institut Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages, un grup de l'institut Quercus i un altre a l'escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada, dos grups a l'Escola Sant Vicenç de Sant Vicenç de Castellet, i, finalment, un últim grup a l'escola Jeroni Moragas d'Ampans, a Santpedor. El Moianès manté un grup confinat a l'institut Moianès de Moià.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).20,5%centres afectats
1.050 dels 5.131 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 224 municipis diferents.
1.784aules tancades
Més d'un miler i mig de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, però només un centre està totalment clausurat.
43.198persones confinades
De les quals, 41.143 confinats són alumnes (el 2,86% del total), 1.854 són docents i personal PAS i PAE (1,13%), i 201 és personal extern.
8.738positius detectats
Dels quals, 3.465 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 7.818 positius detectats a alumnes (0,54% del total d'alumnes), 832 a docents i personal PAS i PAE (0,51%), i 88 a personal extern.


 

Participació