El papa trasllada a la Conferència Episcopal Espanyola el seu «desig» de visitar Manresa el 2022

Ho ha traslladat al president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal arquebisbe de Barcelona, ​​Joan Josep Omella, durant una visita al Vaticà

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, després de la visita al Papa
El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, després de la visita al Papa | Europa Press
Redacció
20 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:25h
El president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal arquebisbe de Barcelona, ​​Joan Josep Omella, ha explicat que el papa Francesc "desitja" visitar Manresa el 2022 amb motiu de la commemoració del 500 aniversari de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a la capital del Bages. Omella ha explicat que el fet que el papa no hagi estat mai a Manresa, sumat a que Sant Ignasi fundés l'orde dels jesuïtes a la que pertany el pontífex fa que aquest viatge sigui del seu grat: "com a jesuïta, Manresa el crida molt".

Cal recordar que durant la visita que va fer l'Ajuntament de Manresa al Vaticà el passat 6 de juny, el papa ja va mostrar a la delegació manresana la voluntat de fer la visita "si la salut ho permet.

En altre ordre de coses, el cardenal arquebisbe ha remarcat que el papa està "molt preocupat" per les dades de la pandèmia a Espanya i ha instat a la "unitat" de totes les forces polítiques i actors civils per sortir de la crisi, una crida que també ha realitzat ell mateix a el terme de la seva trobada aquest dissabte a Roma.

"El papa coneix perfectament tota la situació a Espanya. Està molt preocupat pel dolor de tota la gent afectada pel Covid-19 tant per la salut com pel tema de la feina que crea tants problemes de cara a el futur, també per l'escola i el problema amb els pares i els nens ", ha declarat Omella davant els periodistes després de la reunió amb el papa al Palau Apostòlic de el Vaticà, en què també hi eren presents el cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, així com amb el secretari general de la Conferència Episcopal, Luis Argüello.

La trobada amb el pontífex ha durat prop d'una hora i quart, una cita habitual en el protocol de Vaticà per conèixer els nous dirigents de l'episcopat espanyol poc temps després de la seva elecció.