EL BAXI Manresa arrenca l'ACB amb bon pas guanyant l'Estudiantes a domicili (84-88)

Els bagencs obtenen una victòria treballada i amb molts jugadors que sumen

El BAXI Manresa ha estrenat lliga amb victòria
El BAXI Manresa ha estrenat lliga amb victòria | J. Pelegrín
20 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:37h
El BAXI Manresa ha sumat la primera victòria de la temporada 2020-21. Els bagencs han fet un bon inici de partit i, per un moments, semblava que la victòria seria fàcil. A l'ACB, de fàcil no hi ha res. El Movistar Estudiantes s'ha basat en Aleksander Cvetkovis i Dovidas Giedraitis per competir fins al final. Els manresans han seguit fidels al seu ADN i no s'han enfonsat ni quan perdien per quatre punts al darrer quart. Rafa Martínez i Guillem Jou han estat els màxims anotadors. Però seria injust només destacar aquests jugadors. No per repetit s'ha d'obviar que ha estat una nova victòria coral. Eulis Báez ha fet de líder als moments calents. I Martynas Sajus ha sabut suplir Scot Eatherton. Un rebot i posterior cistella del lituà han valgut or. Com també un triple de Jonathan Tabu al tram final. Tots han sumat.

Dani Pérez, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scot Eatherton han estat els cinc titulars del BAXI Manresa. El Movistar Estudiantes ha format amb Aleksander Cvetkovic, Edwin Jackson, Aleksa Avramovic, Alec Brwon i Víctor Arteaga. Els manresans han començant marcant la pauta del partit. Tant en defensa com en atac. El BAXI Manresa no deixava espais còmodes al seu rival. Això es traduïa en errades dels locals en el llançament i domini en el rebot defensiu per part dels de Pedro Martínez. En atac, era un altre Martínez qui sobresortia. Rafa ha anotat tres triples sense errada en menys de sis minuts. Eatherton era un altre home que trobava bons espais. Tan Pérez com Tabu trobaven el nord-americà sota el cèrcol en unes accions que recordaven, salvant les diferències, a la connexió dels bases del BAXI Manresa amb David Kravish la temporada passada. El locals també estaven erràtics des de la línia de tir lliure (2/9). Al final del primer quart, el domini bagenc era clar (18-25).

El Movistar Estudiantes ha intensificat un xic la seva defensa. Als bagencs els ha costat gairebé tres minuts anotar els seus primers punts. Makay Mason ha aconseguit la seva primera cistella, sempre important per un tirador. El BAXI Manresa seguia dominant però no aconseguia trencar el partit. En part, per culpa de les errades als tirs lliures. Martynas Sajus aconseguia força moltes personals de tir. Però llavors no aprofitava els llançaments lliures (3/6 al segon quart). Cvetkovic aguantava el seu equip amb una gran actuació. El serbi era gairebé l'únic argument local i impedia que el domini a la pista quedés totalment reflectit al marcador. Al decans, 37-40.

Brown ha igualat el partit només començar la segona part. Eatheron s'ha fet trobadís pels seus companys. El pivot ha forçat tres personals consecutives. Dues han donat dret a quatre tirs lliures que el nord-americà ha transformat (40-44, minut 23). Tampoc ha estat cap cop definitiu. El Movistar Estudiantes ha sumat un parcial de 6-0 i s'ha posat al capdavant per primer cop. El panorama havia canviat i eren els madrilenys qui portaven la veu cantant. El BAXI Manresa ha sabut sobreposar-se. Amb alguna bona defensa i l'aparició de Guillem Jou amb nou punts seguits (51-55, minut 28). Els manresans han recuperat la iniciativa. Però els madrilenys resistien amb encert exterior. Els ha estat suficient per arribar al final del tercer quart amb avantatge (62-61).

El darrer quart ha començat amb la mala notícia de la quarta personal d'Eatherton. Pedro Martínez l'ha mantingut en pista. Báez rebia una rigorosa antiesportiva que permetia el Movistar Estudiantes obtenir una màxima renda al seu favor (66-62, minut 33). Novament, el BAXI Manresa s'ha aixecat. Un providencial triple de Tabu i tres tirs lliures seguits de Mason ho feien possible. Les notícies positives i negatives s'alternaven. Eatherton cometia la cinquena personal. I Giedraitis sumava més enllà dels 6,75 (71-68, minut 35). Però Mason empatava amb un 2+1. El partit s'encaminava a un cara o creu final i qui tingués una millor ratxa s'enduria el partit. Un parcial de 5-0 dels locals ha propiciat un temps mort de Pedro Martínez. La resposta del seu equip ha estat un 0-9. No ha estat el cop final. Avramovic empatava a 82 al darrer minut. Els tirs lliures es presentaven claus. Sajus n'anotava un. El segon el fallava però capturava el rebot i sumava dos punts més. L'Estudiantes ha errat en dues ocasions. A la segona Báez agafava el rebot i rebia falta. Només encertava un llançament lliure. Arteaga posava els madrilenys a dos punts a manca de nou segons. Rafa Martínez s'ha mostrat segur des del 4,60 (84-88). Quedaven set segons i mig que no han canviat res. Els locals han tornat a fallar i el BAXI Manresa ha embolicat la pilota. 84-88 i primera victòria del curs.