Un camió topa contra una cabina de descans a l'exterior de la mina de Súria i fereix quatre treballadors

Un dels treballadors es troba a l'hospital en observació després de rebre un cop al cap i un altre ha estat operat d'una fractura a la clavícula i a l'abdomen

El camió accidentat contra el cotxe al final de la caiguda sense frens
El camió accidentat contra el cotxe al final de la caiguda sense frens | CGT
19 de setembre del 2020
Actualitzat a les 22:24h
Quatre treballadors han resultat ferits aquest divendres a l'exterior de la mina d'ICL a Súria després que a un camió que treballava en la construcció de la rampa de Cabanasses que unirà la fàbrica amb l'interior de la mina li fallessin els frens en una pujada i topés amb la cabina de descans on es trobaven els operaris.

Dos dels treballadors van resultar ferits lleus i ja es troben a casa seva, un tercer és a l'hospital Sant Joan de Déu en observació després de patir un cop al cap, i l'últim, el que ha resultat ferit més greu, ha estat intervingut quirúrgicament d'una fractura a la clavícula i a l'abdomen, segons han confirmat a NacióManresa des d'ICL.

Les mateixes fonts han assenyalat que es tracta d'un accident de trànsit per tasques que no tenen a veure amb l'activitat minera. En la pèrdua dels frens, el camió també es va emportar un cotxe i una caseta-contenidor. Es preveu que el treballador que es troba en observació a l'hospital rebi l'alta en les properes hores.

Fins al lloc de l'accident es van desplaçar quatre ambulàncies del SEM, que van traslladar els ferits a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

A causa de l'accident, han informat des d'ICL, s'ha obert una investigació per esclarir els fets. Es farà en paral·lel a la realitzada per Inspecció de Treball.

No ha transcendit si els treballadors ferits són treballadors de la mina o operaris de la construcció de la rampa.

El sindicat CGT ha emès una petita nota on exigeix a les empreses que operen a la mina de Súria que garanteixin la seguretat dels treballadors "sense excuses".
Arxivat a