El BAXI Manresa comença la temporada més estranya davant l'Estudiantes

Pedro Martínez compta amb tota la plantilla

El BAXI Manresa s'estrena a la pista de l'Estudiantes
El BAXI Manresa s'estrena a la pista de l'Estudiantes | ACB Photo
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:50h
El BAXI Manresa torna a la lliga Endesa gairebé 200 dies després. L'equip de Pedro Martínez visita el Movistar Estudiantes (diumenge 12:30) en un duel que serà arbitrat per Antonio Conde, Francisco Araña i Vicente Martínez Silla. Els bagencs viatjaran amb l'equip al complert després d'una pretemporada en què les lesions han respectat l'equip. Al llarg de la preparació, hi ha hagut poques incidències en l'aspecte físic i han estat lleus. No hi ha cap jugador descartat pel debut d'aquest cap de setmana. La convocatòria inclou l'estonià Janari Joesaar que ha tingut poc protagonisme però que el seu tècnic creu que serà una bona ajuda en moments importants. 

Pedro Martínez valora molt positivament la preparació del seu equip. Han arribat força jugadors nous provinents de bàsquets molt diferents i això n'ha desubicat uns quants. Però la mentalitat és bona i el tècnic es mostra segur que el BAXI Manresa millorarà, com també ho faran els altres 18 equips, amb el pas de les setmanes. L'entrenador de l'equip bagenc no es capfica més del compte amb el fet de començar guanyant ja que "l'important és guanyar partits quan sigui". Però admet que a nivell de confiança sí que és important estrenar-se amb victòria. 

L'entrenador bagenc també ha hagut de respondre preguntes sobre les graderies buides que trobaran tots els equips les primeres jornades de competició. Pedro Martínez considera que perjudica als equips ja sigui actuant de local o visitant i li sap greu no trobar aquest diumenge un palau d'esports sense la presència de la Demencia. 

Guillem Jou i Dani Pérez també han parlat abans del debut a la pista de l'Estudiantes. Els dos jugadors coincideixen que el BAXI Manresa arriba en un bon moment després d'una pretemporada sense lesions però que els cal seguir treballant per millorar com a equip. Amb tot, es mostren confiats en poder dur un bon resultat de Madrid.


Ambdós jugadors també coincideixen que se'ls farà estrany jugar sense públic i que aquest fet canvia, en part, el factor pista. El base afegeix que malgrat no haver-hi gent a la graderia prefereix jugar al Nou Congost. Pérez afronta la seva segona temporada a Manresa. El director de joc va ser uns dels jugadors que més bon rendiment va mostrar la temporada passada però espera fer-ho encara més bé aquest proper curs. Per la seva banda, Jou espera fer una altra passa endavant, "en especial en l'aspecte ofensiu". 


El Movistar Estudiantes manté jugadors de la temporada passada com Edwin Jakson, Víctor Arteaga i Aleksa Avramovic. Aquest darrer ha sigut el màxim anotador de la pretemporada. Pedro Martínez prefereix no focalitzar els esforços defensius només sobre un jugador ja que la plantilla madrilenya té recursos suficients per anotar i no basar-ho tot en un sol home. Una de les cares noves del conjunt estudiantil és l'exManresa Aleksander Cvetkovic. 
Arxivat a