Cardona obre la convocatòria dels primers habitatges de lloguer a les Colònies Arquers

La mesura s'inclou en el Pla municipal per la recuperació de l'antiga colònia minera

Imatge d'arxiu dels habitatges abans de la intervenció de l'Ajuntament de Cardona
Imatge d'arxiu dels habitatges abans de la intervenció de l'Ajuntament de Cardona | AjCdn
Redacció
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:00h
El ple de Cardona va aprovar, el passat mes de març, el reglament que regula l'adjudicació dels habitatges de titularitat municipal que l'Ajuntament decideixi posar al mercat de lloguer. Amb aquest reglament ja aprovat, l'Ajuntament ha obert la convocatòria per a posar a lloguer les primeres tres casetes de la Colònia Arquers.

La convocatòria dels habitatges de l'antiga colònia minera respon a la voluntat de l'equip de govern de Cardona de facilitar l'accés a l'habitatge a un preu assequible a col·lectius —com ara la gent gran, els joves o les persones amb ingressos baixos— que no troben habitatge adaptat a les seves necessitats, ja sigui perquè tenen un preu massa alt o perquè no compleixen amb totes les condicions exigides per a ser habitables i necessiten alguna reforma.

Així, les tres primeres casetes que es posaran a lloguer respondran a aquestes necessitats: una s'adjudicarà a joves de fins a 35 anys, una altra a persones o famílies amb nivell baix d'ingressos, i una tercera a una família amb fills. Aquestes tres tindran un lloguer mensual d'entre 200 i 250 euros i en tots tres casos també es tindrà en compte el nivell de renda per tal de fer l'adjudicació. 

Amb aquesta convocatòria, es tancarà un cercle que haurà permès l'inici de la recuperació i rehabilitació de part de la Colònia Arquers. Les tres casetes que es posen a lloguer temporal corresponen, a més, a la pastilla d'habitatges que es va adequar amb l'ajuda dels nois que van formar la primera Brigada Juvenil de Cardona. En aquest sentit el govern està treballant en la recuperació de nous habitatges i un Pla de Millora Urbana integral que inclou bona part de la Colònia, amb l'objectiu d'oferir nou habitatge, espais d'equipaments i zones verdes. 

La presentació de les sol·licituds es pot fer fins al 16 d'octubre. Les sol·licituds han de presentar-se a l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Cardona, sempre amb cita prèvia trucant al telèfon 93 869 10 00 Ext. 5, amb tota la documentació necessària que podeu trobar a aquest enllaç

L'adjudicació d'aquests tres habitatges es farà a través d'un sorteig públic per cada habitatge entre els sol·licitants que compleixin els requisits en cada àmbit. 
Arxivat a