Els veïns del Xup estan «farts» de tenir un servei d'autobús deficient

L'Associació de Veïns ha començat a recollir signatures per presentar una queixa col·lectiva sobre el servei

Redacció
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:45h
Barri del Xup de Manresa
Barri del Xup de Manresa | GSV
L'AVV del barri del Xup de Manresa està cansada d'un servei que consideren deficitari d'autobús per arribar al centre de la ciutat. Els veïns expliquen que el barri es troba aïllat per accedir al centre de la ciutat i que, per tant, el transport públic es converteix en "essencial". En aquest sentit, consideren que la gestió de l'empresa privada que en té la concessió "no té en compte la realitat sobre el qual treballa", ja que aquesta línia la utilitza majoritàriament gent gran, fet que fa imprescindible "que el bus estigui adaptat".

Els veïns també es queixen d'uns horaris "que no s'ajusten a les necessitats del veïnat". Els caps de setmana el servei es limita a tres trajectes de manera que "la gent es queda tirada a Manresa de les 10 del matí fins al migdia.

Capítol apart mereix l'estat dels autobusos que valoren com a "lamentable", amb freqüents avaries "que deixen els passatgers tirats a la parada sense un servei fiable i eficaç". Això fa, segons l'associació, que els veïns desconfiïn del servei i no sàpiguen si podran arribar puntuals a una cita o a treballar, fet que comporta que la línia sigui poc transitada "i potser poc rentable".

L'associació de veïns recull queixes dels passatgers, "però la comunicació amb l'empresa concessionària és poc fluïda i la Generalitat no se'n fa càrrec". En aquests sentit, els veïns han començat a recollir signatures per tal de presentar una queixa col·lectiva a l'Ajuntament de Manresa perquè la faci arribar a la Generalitat.