Carreteres

Construiran una rotonda a la BV-4501, a Santpedor, per millorar l'accés a Ampans

Territori porta a terme la nova infraestructura per millorar la connectivitat i la seguretat viària

per Redacció , 17 de setembre de 2020 a les 19:38 |
Punt de la BP-4501 on es construirà la rotonda | GSV
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presidit aquest dijous la signatura d'un conveni per construir una rotonda a la carretera BV-4501, a Santpedor, per millorar la connectivitat i la seguretat viària. A més, l'actuació contribuirà a afavorir l'accessibilitat dels usuaris i els treballadors de la Fundació Ampans. La nova rotonda suposarà una inversió de 450.000 euros, dels quals el Departament n'aportarà 300.000 i Ampans 150.000. La voluntat és que la nova rotonda entri en servei el 2022. Calvet ha destacat que amb la rotonda "volem donar solucions a la Fundació Ampans per poder-li agrair la grandíssima tasca que fa a la comarca del Bages".

La carretera BV-4501, que uneix Manresa i Santpedor, registra uns 13.000 vehicles diaris. A la via s'hi troben diversos accessos a finques que comporten l'existència de girs a l'esquerra; el situat al quilòmetre 4,4 n'és un, on hi ha per l'oest l'accés a l’ermita de Sant Salvador, i per l'est l'accés a la finca de Santa Maria de Comabella –on s'ubica la Fundació Ampans-, l'accés a la Sèquia i a altres finques. És un àmbit molt freqüentat en els recorreguts ambientals i de lleure de la ciutadania de Santpedor, Manresa i Sant Fruitós de Bages.


La nova rotonda suposarà una inversió prevista de 450.000, dels quals el Departament aportarà 300.000 euros i la Fundació, 150.000. Pròximament, Territori i Sostenibilitat iniciarà la redacció del projecte constructiu corresponent, amb la voluntat que el giratori entri en servei el 2022.

Aquesta actuació permetrà millorar: la seguretat dels vehicles que circulen per la carretera BV-4501; la connectivitat de persones a banda i banda de la carretera en els recorreguts de lleure i paisatgístics dels termes de Santpedor i Sant Fruitós de Bages, tot afavorint la seguretat tant de vianants i ciclistes com de conductors; i la connectivitat de la futura via verda de recorregut en bicicleta entre Manresa i Santpedor, que actualment està impulsant el Departament de Territori i Sostenibilitat i que en aquest tram passa paral·lel a la carretera BV-4501.

 

Arxivat a:
Municipis, carreteres, Ampans
Participació