David Victori amb la seva «No matarás» aspira a representar Espanya als Oscar

La pel·lícula del director manresà competirà amb 57 films més

El director manresà David Victori en una imatge d'arxiu
El director manresà David Victori en una imatge d'arxiu | TEDx
Redacció
17 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:21h
No matarás, l'últim llargmetratge del director manresà David Victori, és una de les 58 pel·lícules que competiran per representar Espanya en la 93a edició dels premis Oscar, en l'apartat de Millor Pel·lícula Internacional. El proper 6 d'octubre, l'Acadèmia de Cinema espanyol anunciarà els tres films preseleccionats entre els 58 títols estrenats entre l'1 d'octubre del 2019 i el 31 de desembre de 2020. La candidata final s'escollirà el 3 de novembre.

No matarás es va estrenar el passat 16 d'octubre. Produïda per Filmax, amb la participació de la Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i Movistar +, el film compta amb l'estrena novell de l'actriu Milena Smit. La història gira al voltant del Dani (Casas), un bon noi que durant els últims anys de la seva vida s'ha dedicat exclusivament a tenir cura del seu pare malalt, i que decideix reprendre la seva vida després de la mort d'aquest. Just quan ha decidit emprendre un llarg viatge, coneix a Mila (Smit), una noia tan inquietant i sensual com inestable, que convertirà aquesta nit en un autèntic malson. Les conseqüències d'aquesta trobada duran a Dani fins a tal extrem, que es plantejarà coses que mai no hauria pogut imaginar.


El hoyo de Galder Gaztelu-Urrutia, En la nit fosca de Raimon Miranda, Hasta que la boda nos separe, de Dani de la Orden, La hija de un ladrón, de Belén Funes; La inocencia de Lucia Alemany; La vampira de Barcelona, de Lluís Danés; My Mexican Bretzel, de Nuria Giménez Lorang, i Sentimental, de Cesc Gay, són algunes de les altres candidates.

Com els altres anys, el sistema de votació es fa en dues rondes. De la primera en surten escollides les tres pel·lícules més votades pels acadèmics. A la segona ronda de votació, els acadèmics escullen una cinta d'entre les tres seleccionades.