Escena

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae i l'Orfeó Català interpretaran «La Novena de Beethoven» al Kursaal

Serà un concert monumental i especial, amb 120 músics, que es podrà gaudir diumenge a les 6 de la tarda

per Redacció , 17 de setembre de 2020 a les 15:24 |
El Kursaal acollirà diumenge un concert espectacular | Promocional
La sala gran del Kursaal acollirà aquest diumenge a les 6 de la tarda un dels concerts més destacats que ha passat pel teatre. L'Orquestra Simfònica Camera Musicae i l'Orfeó Català interpretaran La Novena simfonia de Beethoven, una de les obres més significatives de la història de la música. Aquest concert precedirà el que faran les mateixes formacions musicals l’endemà, dilluns, 21 de setembre, al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

La Novena simfonia de Beethoven ha estat protagonista en moments destacats de la història. La commemoració de la caiguda del mur de Berlín, o els actes de proclamació de la 2a República Espanyola amb Pau Casals al capdavant. Des del 1985, una adaptació de l'obra de Herbert von Karajan, es va convertir en l'himne oficial de la Unió Europea i des del 2003 aquesta partitura és Patrimoni de la Humanitat.


Al Kursaal també celebrarà un moment important diumenge, ja que serà el primer concert de música clàssica amb orquestra i cor que acull des de l'inici de la pandèmia. L'Orquestra Simfònica Camera Musicae, formada per 55 músics sota la direcció de Tomàs Grau, la veurem a l'escenari del Kursaal seguint el protocol que indiquen les autoritats sanitàries, amb distància i mascareta. Pel que fa a l'Orfeó Català, integrat per 60 cantaires i dirigit per Pablo Larraz, cantaran des de l'amfiteatre amb una separació de dos metres i mascareta. Així com els solistes Marta Mathéu, soprano; Tànit Bono, contralt; Marc Sala, tenor i Josep-Ramon Olivé, baríton. Així, un total de 120 músics oferiran aquest monumental concert.

Les entrades per La Novena de Beethoven tenen un preu de 25 euros, 20 euros per als majors de 65 anys i amb carnet Galliner, i de 6 euros per a menors de 25 anys i per a estudiants de música i es poden comprar tant a les taquilles com per internet.

 

Participació