L'excursionisme i associacionisme manresà ret un emotiu comiat a Emili Martínez

Companys d'escalada, del Centre Excursionista de la Comarca del Bages, de la plataforma de pensionistes i de CCOO, de l'AVV del Barri Antic i la família li han dedicat unes paraules

Moment en el que el seu fill Àlex dirigia unes paraules de comiat a Emili Martínez
Moment en el que el seu fill Àlex dirigia unes paraules de comiat a Emili Martínez | Pere Fontanals
16 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:30h
La sala de cerimònies del tanatori Mémora de Manresa s'ha omplert de gent aquest dimecres per donar l'últim adéu a Emili Martínez, que va morir dissabte passat als 77 anys mentre practicava l'escalada al Berguedà. A la cerimònia, entre altres personalitats, hi han assistit l'alcalde Marc Aloy, i els regidors Núria Masgrau i Pol Huguet.

Ha estat una cerimònia senzilla, però molt emotiva, amb presència, tant poètica com musical de Lluís Llach, i la intervenció de companys amb els que ha compartit vida, entitat o militància.

Dos companys amb els qui va fundar la secció d'escalada al Centre Excursionista de la Comarca del Bages, en Ramon Majó i en Ton Bahí, han donat el seu testimoni de gairebé seixanta anys d'amistat. També el president de l'entitat excursionista, Xavier Ferrer, ha recordat tota l'obra que va fer com a president de l'entitat i que ha perdurat en el temps, com l'organització de la Festa de la Llum de 1977, que va significat una fita en la Transició manresana.

En representació de la plataforma dels Pensionistes i Jubilats del Bages i de CCOO, Josep Fuentes, ha destacat el compromís, honestedat i fermesa de l'Emili Martínez, així com el seu compromís amb les idees de progrés. Finalment, la presidenta de l'AVV del Barri Antic, Anna Martínez, ha recordat com es va convertir en tresorer de l'entitat, per ajudar la nova junta.

Per acabar, el seu fill Aleix l'ha recordat llegint un pema que li va escriure quan només tenia 1 any.