Música

La Unió Musical del Bages oferirà un concert diumenge al cobert de la màquina de batre de Sant Fruitós

És el primer concert de la Unió des de l'aturada pel confinament

per Redacció , 16 de setembre de 2020 a les 11:17 |
La Unió Musical del Bages tocarà diumenge a Sant Fruitós | Promocional
Després de la interrupció causada pel confinament, la banda Unió Musical del Bages reinicia activitat amb un concert aquest diumenge a les 6 de la tarda a l'emblemàtic cobert modernista restaurat de la màquina de batre de Sant Fruitós de Bages. 

Creat a mitjans del segle passat aquest cobert és una obra protegida com a bé cultural d'interès local, el qual es va restaurar l'any 2017, i des d'aleshores la Unió Musical del Bages anualment hi ofereix un concert a l'aire lliure. Comptant amb totes les mesures de seguretat en l'aforament i entre els assistents, l'espectacle oferirà dues parts temàtiques. 


En la primera d'elles s'interpretaran peces de música descriptiva per a banda com ara Ross Roy de Jacob de Haan o Cassiopeia de Carlos Martins Marques. Si bé no hi haurà mitja part, en la segona part temàtica el concert oferirà diverses versions de música popular catalana com ara sardanes arranjades per a banda: La Santa Espina d'Enric Morera, Girona m'enamora de Ricard Viladesau, o l'Himne de Sant Fruitós de Bages, amb música de Roger Julià i Satorra, arranjat com a sardana. Així com El Cant de la Senyera de Lluís Millet o El Cant dels ocells, de Pau Casals, entre d'altres.

"En aquestes cançons s'establirà un diàleg amb un rapsode que interpretarà alguns passatges de les composicions. A més, en la segona part del concert, entre cançó i cançó es recitarà sempre un poema", explica Josep Maria Sala, president de la Unió Musical del Bages. Sala també destaca la il·lusió que per als músics de la Unió Musical del Bages suposa aquest primer concert després de la interrupció causada pel confinament i la superació de les fases de desescalada. "Vam començar els assajos el juliol i s'han notat les ganes de fer coses, ja durant el confinament els músics es passaven partitures per Internet i assajaven a casa, però els mancava el fet de trobar-se per assajar". 


Es complirà escrupolosament el protocol donat per les Bandes de la FCSM, amb la supervisió i conformitat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el vistiplau del Procicat, Per assistir al concert, d'entrada gratuïta, caldrà descarregar invitació. Els interessats s'hauran de posar en contacte amb l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. 

 

Participació