El BAXI Manresa acaba la pretemporada amb bon sabor guanyant el Joventut (93-89)

Bona aportació de nous fitxatges com Makai Mason, Rafa Martínez, Scott Eatheron, Martynas Sajus i Seth Hinrichs

El BAXI Manresa s'ha sabut sobreposar a un mal inici de partit
El BAXI Manresa s'ha sabut sobreposar a un mal inici de partit | J. Alberch
12 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:47h
El BAXI Manresa ha acabat la preparació per a la propera lliga Endesa amb una victòria que deixa un balanç positiu (3-2). Els resultats de pretemporada són sempre relatius però imposar-se al Joventut, un rival que va ser clarament superior fa només una setmana és una mostra de millora. Nous fitxatges com Scot Eatherton, Martynas Sajus, Makay Mason i Seth Hinrichs han mostrat ser importants en els moments en què el Joventut més assetjava. Sense oblidar la vella guàrdia capitanejada per Rafa Martínez. La llacuna ha estat Janari Joessar que no ha jugat ni un sol segon. No consta que el jugador estonià tingui molèsties físiques. Queden coses per polir i, segurament, les ratxes a favor i en contra són normals. Però el BAXI Manresa 2020-21 permet il·lusionar-se als seus seguidors.

Els bagencs han començat el duel amb Dani Pérez, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Eatherton. El Joventut, per la seva part, ho ha fet amb Ferran Bassas, Pau Ribas, Xabier López-Arostegui, Connor Morgan i Ante Tomic. Els visitants han pres la iniciativa i han obert una primera escletxa (2-7, minut 3). Els bagencs no volien quedar-se enrere com fa una setmana a la Lliga Catalana i han fet un pas endavant en l'aspecte defensiu. El Joventut ha esgotat dos cops la possessió. Això ha permès als de Pedro Martínez igualar el marcador. López-Arostegui era incisiu pels badalonins. Rafa Martínez continuava el seu bon moment de cara al cèrcol rival i sumava sis punts gairebé seguits (12-12, minut 6). Aquesta reacció ha donat pas a un intercanvi de ratxes. Primer, una de 0-7 a favor del Joventut. I després, una de 8-0 pel BAXI Manresa. Un 2+1 de Yankuba Sima posava els locals per primer cop al davant (20-19, minut 10). L'intercanvi de triples entre Shawn Dawson i Makay Mason fixava un mínim 23-22 en acabar el primer quart.

Precisament Mason ha destacat al començar els segons deu minuts. Cinc punts seguits del tirador de Greenfield donaven un nou aire al partit. En aquests minuts era el BAXI Manresa qui portava el temps de partit. La diferència ha arribat als vuit punts. La tasca ha estat de tot l'equip. Però era una bona notícia per als manresans trobar referències dins la pintura. Eatherton, primer, i Martynas Sajus, després, es feien valer a l'interior i aconseguien cistelles gràcies a trobar bones posicions. Eren els millors minuts de l'equip bagenc. I quan no eren els interiors els que sumaven apareixia Rafa Martínez per anotar des de lluny. L'avantatge manresà ha arribat als onze punts. El conjunt badaloní l'ha reduït a set en arribar al descans. (46-39).

Els punts de Mason tornant dels vestidors no han estat suficients per mantenir la renda local. El Joventut trobava espais i amb una anotació repartida empatava el partit (50-50, minut 24). Pedro Martínez demanava temps mort. Dues bones accions defensives de Guillem Jou i l'anotació d'Eatherton i Hinrichs donaven aire al BAXI Manresa. Però no per massa temps. Un parcial de 0-7 avançava els de Carles Duran molts minuts després (54-57, minut 26). Vladimir Brodziansky ha fet molt mal en aquests minuts. Per fortuna per als bagencs Eatherton feia d'excel·lent contrapès i no permetia que el rival s'escapés. És més, el nord-americà ha estat cabdal per donar un nou avantatge al seu equip (74-66, minut 30).

Els manresans volien enllestir el partit només començar el darrer quart. Báez i Sajus aconseguien una nova màxima renda per al seu equip (78-66, minut 32). El Joventut volia lluitar fins al final malgrat el caràcter preparatori del duel. Un parcial de 0-9 igualava, novament, la matinal. Mason aconseguia un meritori triple que era or. Poc després Báez i Dawson s'encaraven després que el dominicà rebés una personal en contra. Els àrbitres li han assenyalat, a més, una antiesportiva. Dawson ha transformat tres dels quatre tirs lliures que ha intentat. El triple de Joel Parra a la jugada posterior igualava a 81 quan quedaven més de quatre minuts. El BAXI Manresa no s'ha arronsat. Bones jugades i una millor actitud defensiva els ha permès prendre un altre cop la iniciativa. Hinrichs ha estat vital. Primer, ha permès que els seu equip s'avancés 91-83. Després, ha capturat un rebot quan Pau Ribas ha errat un llançament triple que hagués pogut ser l'empat. I, finalment, ha anotat dos tirs lliures que situaven el 93-88 a manca de deu segons. Tan sols hi ha hagut temps per a un darrer tir lliure visitant (93-89).

Diumenge que ve ja anirà de debò. El BAXI Manresa estrenarà la temporada 2020-21 a la pista del Movistar Estudiantes el proper diumenge a dos quarts d'una del migdia. Fa dos anys, l'inici va ser el mateix. Llavors els manresans van acabar disputant el play-off i només circumstàncies burocràtiques li van impedir jugar la copa.