Equips directius i l'Ajuntament de Cardona enllesteixen la tornada segura a l'escola

El consistori destinarà més 30.000 euros a reforçar mesures de protecció i seguretat pels centres educatius

Reunió entre representants del govern i de les escoles a l'Ajuntament de Cardona
Reunió entre representants del govern i de les escoles a l'Ajuntament de Cardona | AjCdn
NacióDigital
10 de setembre del 2020
Actualitzat el 11 de setembre a les 0:49h
El passat dimecres, l'alcalde, Ferran Estruch, i la regidora d'Educació, Roser Montoriol, es van reunir amb tots els equips directius dels centres educatius de Cardona per enllestir l'inici del curs 2020-21, marcat per la pandèmia de la Covid-19. Durant la reunió es van posar en comú i articular els diversos plans d'obertura dels centres, en coordinació amb l'Ajuntament. En aquest sentit, ja el passat juliol, l'Ajuntament va oferir a les escoles "nous espais, oberts i tancats, del municipi en cas de necessitat d'ampliació d'aules", com ara la pista de la Biblioteca, el Centre Cívic o el Camp de Vida Activa.

En la trobada feta entre la direcció dels centres educatius i l'Ajuntament, celebrada al saló de sessions del consistori i garantint totes les mesures de seguretat i prevenció, es va anunciar el finançament, per part de l'Ajuntament de Cardona, d'unes mascaretes corporatives per tot l'alumnat i professorat dels centres, al voltat de 700, així com la realització de testos serològics per a tots els docents abans de l'inci de curs. 
Davant la necessitat d'obrir nous canals de relació entre professorat i alumnes o professorat i famílies, també es va acordar fer una formació sobre competències digitals i noves eines comunicatives per tots els docents de Cardona.

Excursions gratuïtes locals

Davant la previsió que s'hauran de limitar les sortides i excursions fora, el consistori cardoní, conjuntament amb la Fundació Cardona Històrica, ha arribat a l'acord d'oferir a les escoles, de forma gratuïta, totes les activitats relacionades amb el patrimoni cultural així com noves activitats a l'aire lliure.

Partida important de material de protecció

L'Ajuntament subministrarà material de protecció a tots els centres escolars públics i concertats, com ara gels hidroalcohòlics, mascaretes, mampares, dispensadors, entre d'altres, i es reforçarà de manera important la neteja als centres públics, de competència municipal.

Reorganització dels accessos a les escoles, reforç policial i agents cívics

També es va acordar la contractació, a càrrec de l'Ajuntament, d'agents cívics per controlar els accessos a les escoles i vetllar pel compliment de la normativa. A més de totes les mesures de mobilitat internes adoptades per tots els centres, també es preveuen certs canvis en els accessos rodats als entorns d'algunes escoles i una major presència de la policia local, conjuntament amb Protecció Civil de Cardona. 

En aquest sentit, la regidora d'educació, Roser Montoriol, va agrair a tots els centres la seva disposició i va transmetre el suport del Consistori en aquest inici de curs. A més, va ressaltar l'esforç importat que el consistori realitza per garantir les millors condicions possibles en la tornada a l'escola.

Totes les actuacions i recursos es destinaran a tots els centres educatius de Cardona, des de la Llar d'Infants Municipal Aliret, l'Escola Patrocini, l'Escola Joan de Palà de la Coromina, Vedruna Cardona, l'Institut Sant Ramon i l'Escola Municipal de Música Musicant. A nivell del reforç de la neteja interior dels centres, malgrat reforçar-se igual a totes les escoles, a l'Ajuntament només li correspon finançar-lo per l'Escola Patrocini, Aliret i Musicant.

En total, el consistori destinarà més 30.000 euros a reforçar i ajudar als centres educatius amb mesures de protecció i seguretat per l'inici d'aquest nou curs 2020-21.



Arxivat a