Acció Sindical Bages dona per resolt el conflicte laboral al restaurant Suika II

L'empresa ha tancat un acord “satisfactori per als interessos del treballador”

Concentració d'Acció Sindical del Bages al Suika II, el 27 de juny passat
Concentració d'Acció Sindical del Bages al Suika II, el 27 de juny passat | ASB
Redacció
10 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:31h
Acció Sindical Bages ha comunicat que el conflicte laboral que portava arrossegant els darrers mesos amb el restaurant de cuina japonesa Suika II, sobre l'acomiadament d'un treballador que el sindicat considerava nul, ha arribat a la seva fi en tancar un acord amb l'empresa "satisfactori per als interessos del treballador".

Poc abans de la declaració de l'estat d'alarma amb l'objectiu de fer front a l'arribada de la pandèmia de la Covid-19, el restaurant va decidir aturar temporalment la seva activitat com a mesura de precaució davant l'amenaça del virus. Segons el sindicat, amb aquesta decisió l'empresa va forçar a tots els treballadors a presentar la baixa voluntària si volien tornar a ser contractats un cop el restaurant tornés a obrir o, d'altra manera, serien acomiadats sense possibilitat de retornar a la feina. Un dels treballadors es va negar a complir amb les exigències de l'empresa, fet pel qual va ser acomiadat.

Tal i com va fer públic a les seves xarxes socials a finals de juny, el sindicat va concentrar una trentena de persones a les portes del restaurant, on van llançar proclames i repartir fulletons entre els clients per protestar pel que consideraven un acomiadament injust. Una acció que es va repetir de nou passades dues setmanes.

Des d'Acció Sindical Bages asseguren que l'acomiadament era totalment irregular, tant per les pressions als treballadors perquè presentessin una baixa voluntària, com per amenaçar amb l'acomiadament si no complien amb les exigències de l'empresa. Per aquesta raó havien interposat una demanda davant els jutjats, tot i que finalment no ha sigut necessari que es celebrés el judici en arribar ambdues parts a un acord abans de la data.

"Amb aquest acord, que satisfà les demandes del nostre company, donem per finalitzat el conflicte laboral al restaurant Suika II i per tant les nostres accions" informen des del sindicat, i afegeixen que "tenim clar que sense la mobilització i la lluita a través del sindicat no hauríem assolit els nostres objectius, doncs en un primer moment l'empresa es negava totalment a dialogar".