L'idil·li de Manresa amb el cine continua amb el rodatge de «Las leyes de la frontera», de Daniel Monzón

L'adaptació a la gran pantalla del llibre de premiat Javier Cercas es gravarà gairebé de forma íntegra a la capital del Bages

Focus al carrer Serarols davant de l'Anònima, aquest dimecres
Focus al carrer Serarols davant de l'Anònima, aquest dimecres | Pere Fontanals
Redacció
09 de setembre del 2020
Actualitzat a les 15:19h
La pandèmia no ha aconseguit rebaixar l'interès de les productores cinematogràfiques per Manresa com a entorn per fer els seus rodatges. Si després de l'etapa de confinament, la productora d'Hache va continuar gravant la segona temporada d'aquesta sèrie de Netflix a la capital del Bages, aquest setembre la productora Ikiru Films (El Niño, Tadeo Jones, Bruc o Perfume, entre altres) ha començat a rodar la pel·lícula Las leyes de la frontera, dirigida per Daniel Monzón, premi Goya, sobre l'adaptació del llibre de Javier Cercas, amb el mateix nom que ha fet Jorge Guerricaechevarría.

Las leyes de la frontera, que narra la delinqüència comuna a Girona a la dècada dels 70, es rodarà gairebé de forma íntegra a la capital del Bages, amb curtes escenes a la mateixa Girona, a Sitges i a Montblanc. La pel·lícula està  interpretada per Pep Cruz i Pep Tosar, i completada per un grup d'actors i actrius novells amb molta projecció.

La novel·la de Javier Cercas, premi Planeta 2019, relata la història d'un estudiant de 17 anys que, després de conèixer a dos delinqüents del barri xinès de Girona, entre en un ambient de robatoris i atracaments que li canviarà la vida per sempre.

Fa una setmana va començar el rodatge a l'Anònima i al seu entorn fa una setmana i ha continuat aquest dimarts i dimecres també al carrer de Serarols.