Liceu

El Liceu obrirà la temporada el 20 de setembre al Monestir de Montserrat

El concert "Del dolor a l'esperança" inclourà "Virgencita" d'Arvo Pärt, el "Rèquiem" de Mozart i la "Novena Simfonia" de Beethoven

per Redacció , 9 de setembre de 2020 a les 12:12 |
El Gran Teatre el Liceu obrirà la temporada el proper 20 de setembre a les 21h en col·laboració amb el Monestir de Montserrat amb l'extraordinari concert Del dolor a l'esperança. L'estrena de l'adaptació de Virgencita d'Arvo Pärt obrirà una vetllada que conduirà de les llàgrimes del Rèquiem de Mozart a la confiança en l'home de la Novena Simfonia de Beethoven. El concert estarà dirigit per Josep Pons i que comptarà amb les veus de la soprano Nadine Sierra, la mezzosoprano Elina Garanca, el tenor Xabier Anduaga, el baix Tareq Nazmi, l'Escolania de Montserrat, l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu.

"El dolor d'aquells que no hi són però amb l'esperança que a partir d'ara la humanitat ho pot fer millor. I no hem pogut trobar millor lloc per transmetre aquesta esperança que la muntanya de Montserrat i la seva abadia, on la natura, la saviesa, el coneixement, l'espiritualitat i l'art es troben", ha assegurat el director musical Josep Pons, a través d'un comunicat.


"En aquest moment de gran preocupació, Montserrat i el Liceu volen expressar la confiança en els valors de la cultura per mirar endavant amb il·lusió. No ens hem d'aturar i, a l'inici d'una temporada en la que hem de seguir creixent, afirmem que la música i l'art són entorns segurs per sentir-nos millor", afegeix el president del Liceu Salvador Alemany.

Per la seva part, el P. Abat Josep Maria Soler ha conclòs que "Montserrat ha estat des de fa segles i és encara, una porta oberta a l'esperança. La natura i l'espiritualitat s'agermanen per oferir a tothom un recer en el camí de la vida. I la imatge morena de Maria, amb el seu esguard serè, ens hi transmet pau i ens hi infon coratge. També en aquest concert en el qual Mozart posarà veu i so al clam de dolor per amarar-lo d'esperança".


L'atri de la Basílica serà el llenç per a dues peces, Melina i Darrow, d'un dels artistes més inqüestionables i que més ha treballat l'espiritualitat de forma visual, Bill Viola. I de l'altra, la peça que obrirà el concert serà l'estrena de l'adaptació de Virgencita d'un dels més importants compositors del nostre temps, Arvo Pärt. També s'interpretaran les llàgrimes del Rèquiem de Mozart i la Novena Simfonia de Beethoven.

Televisió de Catalunya utilitzarà deu càmeres per enregistrar, realitzar i emetre el diumenge 27 de setembre a les 10.10h a TV3.

 

Participació