Música de Cambra

L'Orfeó Manresà crea «Descobrint la música» per acompanyar l'oient durant els concerts

La primera edició està dedicada a la novena simfonia de Beethoven, que es podrà escoltar al Kursaal el proper 20 de setembre

per Redacció , 8 de setembre de 2020 a les 10:16 |
L'Orfeó Manresa després de la representació Veus de Llum el 21 de febrer al Kursaal | OM
L'Orfeó Manresa obrirà les seves portes a totes aquelles persones que vulguin compartir amb ells l'emoció i el benestar de la música i el cant coral. Per aquest motiu, presenten la nova proposta de l'Orfeó Manresa, que porta per nom Descobrint la música.

Escoltar música no és fàcil. A escoltar música se n'aprèn escoltant música. Però si aquesta escolta és acompanyada d'unes nocions sobre l'autor, l'obra, l'època i el context en què fou creada, aquesta escolta esdevé molt més plaent i significativa. L'Orfeó Manresa vol proporcionar eines als oients d'un concert per tal que la vivència d'assistir a un esdeveniment musical en viu esdevingui inoblidable.


La primera edició de Descobrint la música està dedicada a la novena simfonia de Beethoven, que es podrà escoltar al Kursaal el proper 20 de setembre. L'Orfeó Manresà oferirà tres sessions parlant d'aquesta obra: dues abans del concert, els dijous 10 i 17 de setembre, per contextualitzar l'autor i la seva obra i fer una audició guiada de la simfonia, i la tercera el dia 21 de setembre, per fer una valoració conjunta del concert.

Aquesta primera edició de Descobrint la música és gratuïta, es farà per videoconferència i anirà a càrrec de Rosa Maria Ortega, persona amb gran formació i experiència musical, i ànima d'aquest projecte. 


Qui vulgui participar en aquesta experiència s'ha d'inscriure enviant un mail a orfeo@orfeomanresa.com i ha de comprar l'entrada per al concert del Kursaal. Els socis de l'Orfeó tenen l'entrada a preu reduït.

 

Participació