L'Orfeó Manresà crea «Descobrint la música» per acompanyar l'oient durant els concerts

La primera edició està dedicada a la novena simfonia de Beethoven, que es podrà escoltar al Kursaal el proper 20 de setembre

Redacció
08 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:42h
L'Orfeó Manresa després de la representació Veus de Llum el 21 de febrer al Kursaal
L'Orfeó Manresa després de la representació Veus de Llum el 21 de febrer al Kursaal | OM
L'Orfeó Manresa obrirà les seves portes a totes aquelles persones que vulguin compartir amb ells l'emoció i el benestar de la música i el cant coral. Per aquest motiu, presenten la nova proposta de l'Orfeó Manresa, que porta per nom Descobrint la música.

Escoltar música no és fàcil. A escoltar música se n'aprèn escoltant música. Però si aquesta escolta és acompanyada d'unes nocions sobre l'autor, l'obra, l'època i el context en què fou creada, aquesta escolta esdevé molt més plaent i significativa. L'Orfeó Manresa vol proporcionar eines als oients d'un concert per tal que la vivència d'assistir a un esdeveniment musical en viu esdevingui inoblidable.

La primera edició de Descobrint la música està dedicada a la novena simfonia de Beethoven, que es podrà escoltar al Kursaal el proper 20 de setembre. L'Orfeó Manresà oferirà tres sessions parlant d'aquesta obra: dues abans del concert, els dijous 10 i 17 de setembre, per contextualitzar l'autor i la seva obra i fer una audició guiada de la simfonia, i la tercera el dia 21 de setembre, per fer una valoració conjunta del concert.

Aquesta primera edició de Descobrint la música és gratuïta, es farà per videoconferència i anirà a càrrec de Rosa Maria Ortega, persona amb gran formació i experiència musical, i ànima d'aquest projecte. 

Qui vulgui participar en aquesta experiència s'ha d'inscriure enviant un mail a orfeo@orfeomanresa.com i ha de comprar l'entrada per al concert del Kursaal. Els socis de l'Orfeó tenen l'entrada a preu reduït.