Infància

L'Ajuntament de Manresa organitza un taller fotogràfic per a infants sobre l'Anella Verda

El taller és gratuït amb inscripció prèvia abans del 17 de setembre i està adreçat a infants de 6 a 12 anys

per Redacció , 7 de setembre de 2020 a les 13:28 |
Marca de pintura verda per senyalitzar itineraris a l'Anella Verda | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l'objectiu de conèixer l'entorn patrimonial, humà i natural d'espais propers al Casal de les Escodines, incentivar l'afició  i l'interès per la fotografia entre els infants de 6 a 12 anys i descobrir i posar en valor construccions de pedra seca, el dissabte 19 de setembre, l'Ajuntament de Manresa (Casal de les Escodines), amb la col·laboració de Foto Art Manresa, Meandre i el Centre d'Estudis del Bages, organitzen el taller Fotografia familiar per l'Anella Verda.

L'activitat s'iniciarà a les 9 del matí al Casal de les Escodines. Durant una hora tindrà lloc un Taller de fotografia, en el qual es facilitaran nocions bàsiques d'observació a través de la càmera o d'un dispositiu mòbil. El conduirà Jordi Martínez, membre de Foto Art Manresa. Es faran un o dos grups de participants segons aforament de l'espai, per tal de mantenir la distància de seguretat dins el local de Foto Art Manresa.


A continuació i a partir de les 10 del matí, aproximadament, es farà una caminada fotogràfica guiada i amb parades d'observació d'elements de pedra seca al llarg de l'itinerari. Els participants sortiran del Casal de les Escodines (Carrer Sant Bartomeu, 50) fins a la torre de Sant Caterina amb la possibilitat d'arribar al mirador de la Balconada. S'esmentaran també, al llarg del recorregut, altres elements del patrimoni cultural i industrial de la ciutat. Es preveu retornar al Casal de les Escodines entre els 13 i les 14 h.

Els infants que s'hi inscriguin han d'anar acompanyats d'una persona adulta, i totes les persones inscrites hauran de dur mascareta, calçat adequat per caminar, càmera fotogràfica o dispositiu mòbil, esmorzar, aigua i barret.


Les inscripcions són gratuïtes i cal fer-les fins al 17 de setembre a casalescodines@ajmanresa.cat, indicant nom, cognoms, telèfon i edat. S'acceptaran fins un màxim de 30 inscrits. El criteri d'admissió serà el rigorós ordre d'inscripció. En cas de pluja s'anul·larà l'activitat.

Concurs de Fotografia Familiar per l'Anella Verda

Les fotografies realitzades durant l'itinerari es podran enviar  (màxim 3 fotografies per participant) a casalescodines@ajmanresa.cat  del 21 al 30 de setembre, indicant nom i cognoms, edat, adreça, telèfon, correu electrònic i nom de l'obra i participaran al concurs de Fotografia Familiar per l'Anella Verda 2020. Una selecció de les obres participants, la impressió de les quals va a càrrec de l'organització, s'exposarà al Casal de les Escodines entre el 8 i el 30 d'octubre.

El lliurament de premis es farà al Casal de les Escodines al dijous 8 d'octubre a les 18 h.

El primer premi de la fotografia guanyadora (230 euros) serà: val per una impressió fotogràfica d'estudi de la fotografia guanyadora, una tovallola de platja, un lot de productes de papereria i escolars, val per entrar a les instal·lacions del Pati Vertical d'escalada (2 persones i lloguer de material).

El segon premi (100 euros) consta d'un lot de productes de papereria i escolars, un val familiar Descobrim el monestir en família al Món San Benet, val per entrar a les instal·lacions del Pati Vertical d'escalada (2 persones i lloguer de material), val per l'Ecorail del Cardener (2 persones).

El concurs de fotografia familiar per l'Anella Verda 2020 l'organitza l'Ajuntament de Manresa (Casal de les Escodines), Foto Art Manresa, amb la col·laboració de Villaplana Estudi Fotogràfic, Abacus, Fèmina, Fundació Catalunya La Pedrera, El Pati Vertical, Ecorail del Cardener i Manresa Anella Verda.

L'activitat fotogràfica (taller i itinerari) i l'exposició de les obres resultants al Casal de les Escodines complementen l'exposició Tot Pedra que es podrà visitar a la Casa Lluvià del 17 de setembre al 18 d'octubre, també sobre la temàtica de la pedra seca.

 

Participació