Un mal primer període penalitza el BAXI Manresa contra el Joventut (79-93)

La inconsistència de l'equip bagenc l'hi impedeix lluitar per la victòria

El Joventut ha estat superior al BAXI Manresa
El Joventut ha estat superior al BAXI Manresa | FCBQ
06 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:28h
El BAXI Manresa no ha tingut opcions contra el Joventut. Un primer quart de clar domini verd-i-negre ha marcat el partit. L'equip de Pedro Martínez ho ha intentat però quan el seu rival ha fallat no ha sabut aprofitar les ocasions. L'errada en el tir exterior i la superioritat del rival dins la pintura han estat claus. Janari Joesaar ha entrat a la convocatòria enlloc de Marc Peñarroya. L'altre descartat ha estat novament Lazar Mutic.

El BAXI Manresa ha iniciat el partit amb Dani Pérez, Makai Mason, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Eatherton. El Joventut ha contrarestat amb Nenad Dimitrijevic, Artur Zagars, Xabier López-Arostegui, Vladimir Brodziansky i Ante Tomic. Eatherton ha estat el primer home a destacar pel cantó bagenc. Els cinc punts del pivot nord-americà contrastaven els de López-Arostegui. Les bones prestacions en atac es veien ennegrides per dues personals comeses abans d'arribar als tres minuts. Martynas Sajus entrava al seu lloc.

L'inici de partit era molt diferent al de divendres i el BAXI Manresa es veia clarament superat. Mentre l'equip manresà no trobava cistella el seu rival estava encertadíssim. Pedro Martínez es veia obligat a aturar el partit amb un 7-16 quan s'havien jugat sis minuts. Però el partit ha conservat la mateixa dinàmica. Els bagencs eren molt irregulars. I els badalonins seguien entrant tots els llançaments que efectuaven aprofitant una defensa massa tova en algunes accions (20-32, minut 10).

Jonathan Tabu ha estrenat el segon període sumant de tres. El Joventut ha reduït el seu índex anotador. Però el BAXI Manresa no ho ha sabut aprofitar. Dues pèrdues de pilota absurdes impedien que el marcador s'estrenyés més. Ha estat només una mostra del què serien els segons deu minuts. Els bagencs han aconseguit trenar bones jugades i frenar alguns atacs del rival. Però el desencert era continuat errant cistelles aparentment fàcils. Sense fer massa d'extraordinari el Joventut ha aconseguit augmentar la seva renda. La màxima ha arribat als setze punts abans que Jou sumés de tres a poc d'arribar a la mitja part (32-45).

Dues males accions del BAXI Manresa no convidaven a l'optimisme. Eatherton volia donar un nou rumb al partit amb cinc punts seguits. El pivot tornava a la pista després de molts minuts assegut a la banqueta. Mason s'estrenava per acumular un parcial de 7-0. El Joventut encara conservava la meitat del seu màxim avantatge. Tot i això, Carles Duran demanava temps mort (39-47, minut 23). Mason acostava encara més el seu equip des de més enllà dels 6,75. El BAXI Manresa s'hagués pogut apropar encara més. Però dos llançaments alliberats no han entrat. L'altra mala notícia ha estat la quarta personal d'Eatherton que l'ha dut al banc un altre cop. Sense el nord-americà, la distància s'ha establert a l'entorn dels sis punts. Podien haver estat menys si els jugadors bagencs haguessin estat encertats en el llançament exterior. En canvi, els badalonins han tingut un punt més d'encert i han pogut respirar una mica (56-65, minut 30).

Quedaven deu minuts perquè els manresans intentessin capgirar el marcador. Els dos equips seguien intercanviant algun error. I això sempre afavoreix qui va per davant. Eatherton tornava a la pista per apurar les opcions del seu equip. El Joventut carregava el joc dins la pintura i allà els badalonins tenen un gran avantatge en centímetres. Vaulet anotava una cistella de mèrit. En la mateixa jugada, Pedro Martínez ha rebut una tècnica per protestar. Dimitrijevic ha errat el tir lliure. Però es refeia amb un triple al següent atac. Ha estat gairebé la sentència. Mason també sumava de tres quan el seu equip perdia de 12 (68-80). La bona voluntat manresana no anava acompanyada d'encert defensiu. Victòria justa del Joventut, 79-93.

La setmana vinent el BAXI Manresa tancarà els partit de preparació repetint rival. El Joventut visitarà el Nou Congost el proper dissabte a les 12 del migdia.