El PSC critica el «cofoisme» d'Aloy, Calmet i Crespo sobre la Festa Major

Considera que l'escassedat d'efectius "que el Departament d'Interior destina a Manresa ha deixat la nostra Policia Local ben sola als peus dels cavalls"

Felip González
Felip González | Pere Fontanals
Redacció
04 de setembre del 2020
Actualitzat el 05 de setembre a les 14:33h
El grup municipal del PSC ha emès aquest dijous un comunicat en el qual critica d'excessivament "cofoista" el balanç que aquest dimecres van fer l'alcalde Aloy, i els edils Calmet i Crespo de la Festa Major.

Segons el portaveu del PSC, Felip González, "és un balanç de la FM només del Govern que no s'ha debatut amb la resta de grups de l'oposició als quals sí que en el seu dia se'ns va requerir d'urgència per consensuar la decisió de no suspendre-la. Si Aloy, Calmet i Crespo ens haguessin demanat l'opinió potser que la seva valoració no hauria estat tant positiva perquè, de fet, problemes hi va haver, i molts més dels que es reconeixen i s'han declarat".

Segons el PSC, els actes organitzats per l'Ajuntament, i també la Festa Major Alternativa van complir amb bona nota pel que fa a l'aplicació de mesures de seguretat per evitar contagis "i en això hem de donar les gràcies a tothom que va estar implicat en el desenvolupament dels actes pel seu compromís".

Altra cosa –i ben diferent– van ser les aglomeracions espontànies i la gestió de la seguretat que un bon grapat de terrasses de bars van fer, sobretot al Centre Històric "i que ens sorprèn que només hagin generat 3 actes d'infracció de les normes anti Covid-19". Que Manresa "haguem tingut la sort de no ser notícia com Vilafranca, no és excusa per no reconèixer que hem viscut situacions igualment preocupants que desitgem que no es converteixin en un increment de contagis detectats a Manresa en els propers dies". 

El grup municipal del PSC considera "més que insuficient el suport que l'Ajuntament de Manresa i la seva Policia Local hem tingut per part del Departament d'Interior de la Generalitat que manté infradotada la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa. L'escassedat d'efectius han deixat la Policia Local ben sola als ‘peus dels cavalls' dels incompliments de les normes decretades per la mateixa Generalitat, actual autoritat sanitària en la gestió de la pandèmia".

"I no és una opinió només del PSC", diu González, molts empresaris del sector de l'hostaleria "que sí que han fet les coses bé són els primers que estan molt molestos amb qui se sap que no ha tingut cap escrúpol en saltar-se les normes i no li ha significat cap sanció". "I és en contra d'aquests que l'Ajuntament no pot deixar d'actuar per poder ser realment justos amb la majoria que sí que ha fet bé les coses i, per tant, no ha gaudit del mateix benefici econòmic obtingut pels incomplidors", ha conclòs González.