«Tierra de Soles», el festival que vol explorar noves masculinitats, se celebrarà a Castellgalí

Es durà a terme els dies 25, 26 i 27 de setembre a Can Casassaias, seu del projecte Irehom

El festival 'Tierra de Soles' se celebrarà a Can Casassaies els dies 25, 26 i 27 de setembre
El festival 'Tierra de Soles' se celebrarà a Can Casassaies els dies 25, 26 i 27 de setembre | TdS
03 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:02h
La finca de Can Casassaies, ubicada dins del terme municipal de Castellgalí, acollirà, els dies 25, 26 i 27 de setembre, la segona edició de Tierra de Soles, un festival adreçat únicament a homes que pretén donar a conèixer altres formes de masculinitat que siguin més coherents i sostenibles socialment. 

Es tracta d'un retir que, mitjançant tallers i dinàmiques, vol donar eines als participants perquè explorin i prenguin consciència de la seva masculinitat i, a partir d'aquí, intentin treballar-la des d'una perspectiva de creixement personal, sempre amb la voluntat de contribuir a construir una societat més igualitària i harmònica.

Enguany, i degut a les mesures de prevenció per evitar la propagació de la Covid-19, el festival es limitarà a 44 persones. El preu de l'experiència és de 294 euros, i inclou dues nits d'allotjament a Can Casassaies, pensió completa i els diversos tallers i dinàmiques que es duran a terme. Les inscripcions es poden formalitzar enviant un correu a [email protected].

Can Casassaies, seu del projecte Irehom

Can Casassaies, ubicada a la Vall d'Artigues, als peus de Montserrat, és una masia del segle XII que, després d'uns anys abandonada, una colla de gent que tenia ganes d'estudiar, experimentar i practicar maneres de viure diferents a les que són habituals de la societat actual, va començar a restaurar a partir de l'any 2010. Aquesta va ser la llavor d'Irehom, un projecte que ha anat creixent de manera exponencial i que busca esdevenir una font d'inspiració per a totes aquelles persones que vulguin posar en pràctica una altra manera de viure, més respectuosa amb la naturalesa i amb la resta d'éssers humans.

Des de la seva creació, Irehom ha generat més de 70 camps de treball de voluntariat; ha estat punt de trobada d'un bon nombre de projectes i col·lectius; ha netejat i gestionat una vintena d'hectàrees del bosc que envolta Can Casassaies; ha tornat a fer productius els espais de cultiu; ha dissenyat un pla estratègic per dinamitzar les quasi 500 hectàrees de la Vall a la qual forma part; ha organitzat cursos, visites, tallers, conferències i celebracions, i ha ajudat a impulsar diversos projectes, com l'Espai de Vida Crisàlide d'aprenentatge infantil; l'ARRC, un espai d'agricultura i consum autogestionat per famílies; Xarxa Global,  una petita empresa d'energies renovables amb innovació pròpia, o Les Barraques, un espai que acull persones per fer immersió i treball personal al mig del bosc aprofitant les antigues barraques de vinya. Així mateix, també ha contribuït a posar en marxa el projecte Refugi de Pau, un lloc d'allotjament i cura que es troba a la finca de Cal Pons, també a la Vall d'Artigues.