La Selènika de Navarcles troba la manera de resistir i se celebrarà el diumenge 20 de setembre

L'emblemàtica pedalada de resistència en BTT ha adaptat el seu format per tal de complir amb les mesures de seguretat imposades per les autoritats

La 32a Selènika se celebrarà, amb totes les mesures de seguretat pertinents, el diumenge 20 de setembre
La 32a Selènika se celebrarà, amb totes les mesures de seguretat pertinents, el diumenge 20 de setembre | PCN
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:50h
Els amants de la BTT poden estar tranquils. I és que la Penya Ciclista de Navarcles -l'encarregada d'organitzar la Selènika- ja ha confirmat que aquesta cita ineludible en el calendari esportiu se celebrarà, com ja és habitual, a finals de setembre. Concretament, el diumenge 20. Això sí, la prova tindrà un format lleugerament diferent al dels anys anteriors. En aquest sentit, i amb la voluntat de complir amb totes les mesures de seguretat per tal d'evitar la propagació de la Covid-19, l'entitat organitzadora ha decidit limitar el nombre de participants a un màxim de 500 (anys enrere s'havia arribat als 900 dorsals) i ha anunciat que no celebrarà ni l'esmorzar de benvinguda ni el dinar popular que posava punt i final a l'activitat. 

Pel que fa al recorregut, si bé en les edicions passades es podia escollir entre un de curt (que rondava els 60 quilòmetres) i un de més llarg (de 95 quilòmetres, aproximadament), enguany la Penya Ciclista de Navarcles ha optat per oferir-ne només un, que comptarà amb una distància de 74 quilòmetres i 1.940 metres de desnivell positiu. La ruta, que serà circular, començarà (i acabarà) des del col·legi Catalunya de Navarcles i passarà per les poblacions de Talamanca, Calders i Sallent. Dels 74 quilòmetres que tindrà la marxa, 62 es faran per pista o camins; 7 per senders, i 4 per asfalt.

Seguint en la línia dels darrers anys, la 32a edició de la Selènika tornarà a apostar per l'ús del GPS per seguir la ruta al detall. Tot plegat, amb una intenció doble: per una banda, minimitzar la presència de senyals a la natura i, per l'altra, optimitzar els vehicles de marcatge. El que canviarà, però, serà el funcionament dels avituallaments (n'hi haurà tres): el menjar i la beguda que es reparteixi estarà envasat. Així doncs, cada participant rebrà una bossa tancada amb el que li correspongui de cada avituallament. Com que enguany no se celebrarà el dinar popular, un cop els ciclistes arribin a la meta se'ls donarà un entrepà. 

Sortida esglaonada en grups de 40

Amb l'objectiu d'evitar aglomeracions, la sortida es farà esglaonada en calaixos de 40 participants. El primer grup sortirà a dos quarts de vuit del matí. Un minut després, ho farà el següent grup de 40. I així successivament. Pel que fa a l'arribada, els corredors també hauran de passar per un calaix, de manera individual i mantenint la distància de seguretat.

I la mascareta què?

Només es podrà prescindir d'ella mentre es pedali. Això què vol dir? Doncs que fins que no faltin 15 segons per començar la marxa, cap ciclista se la podrà treure. En els avituallaments, un cop els participants hi arribin s'hauran de tornar a posar la mascareta per recollir la bossa envasada amb el menjar i la llauna de refresc. Per tant, doncs, la mascareta s'haurà de portar sempre a sobre.

Inscripcions

Les inscripcions per participar en la 32a Selènika ja estan obertes. A hores d'ara encara queden més de 100 places lliures, de les 500 que hi havia disponibles. El preu per a participar-hi és de 25 euros si es té llicència federativa, i de 28 euros si no se'n disposa. Les inscripcions es poden fer, únicament, per internet, a través d'aquest enllaç, fins al 6 de setembre. En cas que hi hagi algun contratemps que obligui a suspendre la prova, l'organització retornarà als participants gairebé el total dels diners de la inscripció: aquesta es quedarà 3 euros de cada dorsal per les despeses de gestió.