Es constitueix la Taula de seguiment de la Mineria de la Catalunya Central

Presidida per la delegada del Govern a la Catalunya Central, hi ha participat diversos departaments de la Generalitat, institucions locals i comarcals, empreses i comitès

Taula de seguiment de la Mineria
Taula de seguiment de la Mineria | DGCC
Redacció
02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:34h
Aquest dimecres ha quedat constituïda la Taula de seguiment de la Mineria de la Catalunya Central, convocada i presidida per la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. En aquesta reunió, celebrada al Palau Firal de Manresa, hi han participat les persones titulars de les secretaries generals dels departaments de Vicepresidència i Economia i Hisenda, Territori i Sostenibilitat, Treball, Afers Socials i Famílies i Empresa i Coneixement. Així mateix, hi ha pres part representants dels Consells Comarcals del Bages i del Berguedà, alcaldes i alcaldesses de Sallent, Súria, Balsareny i Berga, representants de les empreses ICL i Montajes Rus i representants dels comitès d'empresa d'ambdues empreses.

La Taula pretén ser espai de debat, reflexió, informació i treball, en favor de donar resposta a la situació actual i futura de la mineria a la Catalunya Central. Donant continuïtat al treball i la interlocució permanents amb els diferents agents implicats, fruit de l'anunci del tancament de la mina de Vilafruns i la pèrdua de llocs de treball associada a la mateixa, tant a ICL com a d'altres empreses proveïdores de béns i serveis, s'ha establert l'esmentada Taula com a punt de trobada i voluntat operativa, amb clara diferenciació amb altres vies de treball paral·lel i complementari. No escapa la situació actual de Montajes Rus i que, en les darreres hores, ICL ha presentat internament a treballadors un pla de viabilitat que preveu retallar la plantilla, entre altres mesures.

Entre els diferents aspectes tractats en la sessió constitutiva, destaca el tractament vers el procediment i estat de situació de la tramitació per a la construcció del col·lector de salmorres; el pla per garantir la seguretat i el manteniment en el tancament de la mina de Vilafruns; el pla de viabilitat i reorganització interna de l'empresa ICL; l'afectació final del tancament sobre la plantilla d'ICL i empreses subcontractades; la potencial participació d'ICL en futures iniciatives econòmiques i empresarials al territori; i diferents qüestions vinculades amb l'objecte de la convocatòria, amb clar caràcter territorial, econòmic i social. 

Arxivat a