Sabadell atorgarà la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum a Casaldàliga

La Junta de Portaveus també dona llum verda perquè s'estudiï trobar un carrer o plaça per posar el seu nom

El bisbe Pere Casaldàliga
El bisbe Pere Casaldàliga | Arxiu
NacióSabadell
02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:49h
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dimecres, ha decidit, per unanimitat, i a petició d'ERC, atorgar la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum al bisbe originari de Balsareny Pere Casaldàliga, mort el passat el 8 d'agost als 92 anys

La proposta també recull que la Comissió del Nomenclàtor inici l'estudi per dotar un carrer o un plaça amb el seu nom. Els republicans han justificat la proposta, perquè la ciutat "va ser, sense dubte, la llavor que el va portar a ser un dels principals teòlegs contemporanis de la teologia de l'alliberament".

També ha recordat que va arribar a la localitat el 1952 per exercir de professor, "fent una tasca social molt important durant més de sis anys" i ha rematat, "la seva figura a la nostra ciutat encara es recordada per molta gent". Una època en què hi havia "desigualtats socials i les mancances visibles". 

El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, va anunciar, hores després de conèixer la desaparició de Casaldàliga l'entrada d'aquesta moció, una proposta que també s'hi va adherir la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró.