Cardona presenta una programació cultural especial per al mes de setembre

Tots els actes es portaran a terme respectant les mesures anti-covid

Presentació de la programació cultural de Cardona
Presentació de la programació cultural de Cardona | AjCdn
Redacció
02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:35h
L'Ajuntament de Cardona presenta els actes culturals de la programació pel setembre 2020, on s'hi inclouen actes relacionats amb la Festa Major de Cardona. L'agenda combina alguns elements simbòlics de la Festa Major, com ara exposicions dels Gegants i l'Àliga, Ball de Bastons o un concert de la Banda de Música de Cardona, amb altres actes culturals, tots ells amb aforaments limitats, amb estricte compliment de les mesures marcades per les autoritats sanitàries i amb un format més reduït amb l'objectiu d'ajudar al sector cultural.

En aquest sentit, des de la regidoria de Cultura i en coordinació amb la Comissió de Festa Major, entitats i Protecció Civil, s'ha treballat i consensuat una proposta amb diversitat d'activitats i actes per oferir entre diferents públics i descentralitzada d'aquells indrets on s'hi pot acumular més gent. 

Anna Barrachina, Mag Lari o Les Anxovetes, entre les propostes

L'actriu Anna Barrachina, pregonera de la Festa Major 2019, donarà el tret de sortida, l'11 de setembre al vespre a la Plaça del Mercat, als actes culturals programats durant tot el mes. L'espectacle infantil Mortelo & Manzani, dissabte 12 al matí o el concert d'havaneres a càrrec de Les Anxovetes, dilluns 14 al vespre, són alguns dels actes destacats a la programació cultural. 

Pel jovent hi ha tres propostes, també amb inscripció prèvia a través de l'Instagram de Cardona Jove i l'Espai Jove de Cardona, amb un cinema a la fresca el dia 4, una activitat esportiva al Camp de Vida Activa el dia 8 o dos concerts en petit format el dimecres 9, a la Plaça de la Biblioteca.

A tot això, hi combinarà algun dels actes tradicionals de Festa Major: dos Balls de bastons a l'Església (dissabte 12 i dimarts 15), ball de gegants (diumenge 13) al pati de l'Institut Sant Ramon o el ball de l'Àliga (dilluns 14 i divendres 18 de setembre). A partir de l'11 de setembre, els carrers Sant Miquel, Major, Plaça del Mercat i la façana de l'Ajuntament comptaran amb una exposició fotogràfica d'elements de la cultura popular de la Festa Major.

L'Auditori acollirà el dia 15 de setembre un espectacle familiar a càrrec del Mag Lari on, a causa de l'aforament reduït, es farà una funció a les 18h i una altra a les 20.30h. Caldrà reservar entrades a través de l'Oficina de Turisme (93 869 27 98) o a entrades.cardonaturisme.cat.

Es pot consultar l'agenda sencera al següent enllaç.

Dilluns 7, obertura de reserves al CCM

A totes les activitats serà obligatori, a més de la mascareta, el rentat de mans o la distància física d'1,5m., fer reserva prèvia, a partir del dilluns 7 de setembre, per raons de seguretat i en compliment de tots els aforaments marcats: presencialment, al Centre Cardona Medieval (C/ de la Fira, 1) de dilluns a divendres de 10h a 14h, per telèfon al 93 868 49 12 o al mail [email protected].

L'alcalde apel·la a la "màxima responsabilitat i compromís de tots els cardonins i cardonines" per tal que "l'esforç que fa l'Ajuntament a programar actes durant el mes de setembre compti amb la complicitat i la responsabilitat que el moment reclama." El batlle recorda, a més, que tots els actes estan subjectes a qualsevol modificació o inclús l'anul·lació en funció de l'evolució de la situació provocada per la Covid-19. En aquest sentit és molt clar: "prioritzarem la salut pública per damunt de tot".

Pressupost destinat a la Festa Major

Del total de pressupost de Festa Major, que són més de 100.000 euros, 25.000 euros s'han destinat als actes culturals del mes de setembre per donar suport al sector cultural i al sector local i, la major part del restant de la partida de Festa Major, es destinarà al sector educatiu davant l'inici del curs i a la reactivació econòmica i social per pal·liar els efectes de la Covid-19 a la població.

Agenda Setembre 2020 Cardona by La muntanya russa on Scribd

Arxivat a