El CNL s'adapta a la situació actual i oferirà noves modalitats de formació a preus més baixos

El període de matriculació per als cursos de català començarà el 7 de setembre i s'allargarà fins el dia 25

per NacióManresa, Manresa | 2 de setembre de 2020 a les 13:20 |
El CNL s'adapta a la situació actual i oferirà noves modalitats de formació a preus més baixos | AFT
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci per a la Normalització Lingüística posa en marxa un nou període d'inscripcions per als cursos de tardor, que enguany venen marcats per les mesures de seguretat i prevenció causades per la pandèmia Covid-19.

El procés d'inscripcions presenta novetats importants, com el desdoblament en dos períodes: del 7 al 10 de setembre s'atendran les persones que acaben de fer un curs al Consorci i que volen continuar el procés d'aprenentatge, i del 14 al 25 de setembre, les inscripcions seran per al públic en general.


Així mateix, una altra novetat que s'incorpora aquest setembre són les preinscripcions en línia (a través d'aquest enllaç) que permetran agilitar els tràmits i evitaran desplaçaments innecessaris.

Preus més baixos


Com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts i abarateix la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34%. Una mesura possible gràcies al fet que la diferència de les tarifes l'assumeix la Conselleria de Cultura per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.

Aquest abaratiment en les inscripcions, diuen des del CNL, "facilitarà l'aprenentatge del català a les persones afectades econòmicament i laboralment per la crisi i suposa una oportunitat a l'hora de buscar feina o millorar professionalment".

D'aquesta manera, el Consorci continua fent una "aposta inqüestionable" per l'acolliment lingüístic i reforça les facilitats per a l'aprenentatge a les persones amb més dificultats comunicatives en català.

Modalitats diverses i nous formats per garantir la seguretat

La situació d'emergència sanitària ha fet adaptar l'oferta formativa del Consorci. En el cas del CNL Montserrat s'oferiran cursos 100% presencials; cursos 50% presencials i 50% virtuals i  cursos 100% en línia.

Les modalitats en línia faran servir entorns virtuals adequats a les necessitats d'aquests nous formats, com l'Aula mestra del Parla.Cat per als cursos de suficiència, i plataformes virtuals d'aprenentatge i treball compartit en l'entorn  del Teams o el Moodle, per a la resta de nivells.

Amb tot, la durada preferent dels cursos continua sent trimestral de 45 hores, per bé que també n'hi haurà de 90 hores, com el curs de català superior (certificat C2), o de 120 hores, en el cas de cursos intensius.

Pel que fa a l'oferta de cursos, s'ofereixen tots els nivells des del bàsic fins al nivell superior de llengua catalana. Els nivells bàsics seran presencials i es podran fer en horari de matí o de tarda a les localitats que engloba el CNL Montserrat: Igualada, Berga, Manresa i Puigcerdà. La resta de nivells s'oferiran en modalitat virtual.
 

Participació