El CFP arrenca el curs amb dos nous programes per inserir joves en la indústria 4.0

Es tracta de dues formacions subvencionades sobre manteniment industrial 4.0 i sobre mecànica industrial

El CFP arrenca el curs amb dos nous programes per inserir joves a la indústria 4.0
El CFP arrenca el curs amb dos nous programes per inserir joves a la indústria 4.0 | CFP
NacióDigital
02 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:29h
El Centre de Formació Pràctica (CFP) ja té a punt la nova programació de cursos, en la qual destaquen dos programes que tenen per objectiu inserir joves en el sector de la indústria tecnològicament més avançada, l'anomenada indústria 4.0.

Es tracta de dos cursos adreçats a persones d'entre 16 i 29 anys que siguin beneficiàries de la garantia juvenil i que tinguin ganes de formar-se per treballar en un àmbit amb grans oportunitats laborals.

El primer curs és sobre manteniment industrial 4.0 i està liderat per Ampans en el marc del projecte Bages Jove Inserlab 4.0. El programa del curs ha estat dissenyat tenint en compte les característiques de les empreses i la indústria de la comarca del Bages, creant un itinerari formatiu orientat a tecnologies com el disseny 3D, la fabricació additiva; el manteniment industrial; la robòtica, i la realitat augmentada. La formació té una durada de 390 hores i contempla, també, una orientació individualitzada per a cada alumne en el procés de recerca de feina.

La segona formació se centra en la mecànica industrial i permetrà als alumnes obtenir el certificat de professionalitat en muntatge i posada en marxa de béns d'equip i maquinària industrial. Es tracta d'un programa formatiu liderat per Pimec, de caràcter eminentment pràctic, i amb una forta vinculació amb les empreses del sector. Al llarg del curs, de 720 hores, els i les alumnes aprendran a treballar amb maquinària innovadora en fabricació mecànica, materials i software que s'utilitzen habitualment a la indústria. També es farà una orientació professional amb l'objectiu d'ajudar els participants a trobar feina al sector.

Una vintena de cursos programats

A banda d'aquests dos, el Centre de Formació Pràctica té una vintena de cursos més programats que està previst que comencin abans d'acabar el 2020. Es pot consultar la programació a través d'aquest enllaç.

Per als cursos que van finalitzar abans de les vacances d'estiu, el CFP busca empreses que vulguin acollir els seus alumnes en pràctiques. Són alumnes formats en manteniment industrial i control numèric que, per acabar la formació, han de fer una estada de 80 hores de pràctiques en empreses. Les empreses que vulguin contribuir a formar aquests alumnes i, a la vegada, conèixer nous professionals per poder incorporar al seu equip en un futur, poden posar-se en contacte amb el CFP a cfp@cfp.cat.