El Montepio crea un premi d'àlbum infantil il·lustrat per fomentar el civisme entre la canalla

El termini per presentar les obres s'acaba el 31 d'octubre

NacióManresa
02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:22h
El Montepio crea un premi d'àlbum infantil il·lustrat per fomentar el civisme entre la canalla
El Montepio crea un premi d'àlbum infantil il·lustrat per fomentar el civisme entre la canalla | GSV
Amb la finalitat de potenciar la creació literària per a nens i nenes, el Montepio ha convocat, amb la col·laboració de Pagès Editors, el primer Premi Montepio d'Àlbum Infantil Il·lustrat, un certamen que vol fomentar la solidaritat, el civisme, la igualtat de sexes i generacions, el respecte cultural i la sostenibilitat ambiental.

El termini de presentació de propostes està obert fins al 31 d'octubre. Poden optar al premi totes les obres il·lustrades de qualsevol temàtica relacionada amb la mobilitat, el transport o la conducció cívica de vehicles. El conte ha d'anar adreçat als infants més petits, dins de la franja aproximada d'edat entre els 3 anys i els primers lectors.

Cal que les obres siguin escrites en llengua catalana, amb un mínim de 32 pàgines i un màxim de 64 (incloent il·lustracions i text). S'han de presentar en suports flexibles (paper, cartró, etc.) i també en format digital.

Els treballs aspirants al premi s'hauran de fer arribar al Montepio (Plaça Sant Jordi, de Manresa). Tots els detalls i les bases del concurs es poden consultar a través d'aquest enllaç

El premi té una dotació econòmica de 1.500 euros, com a avançament per la cessió dels drets d'edició en exclusivitat a Pagès Editors, per a la seva publicació, amb el corresponent contracte d'edició.

El jurat que decidirà el guanyador o guanyadora estarà format per un representant del Montepio, que actuarà com a President; per un expert/a proposat per l'editorial; per un expert/a en il·lustració; per un expert/a en literatura infantil, i per un expert/a bibliotecari.