Dos castells de focs a distància tanquen una Festa Major marcada per la Covid-19

L'acte ha tingut enguany un nou format a causa de la pandèmia

Els dos castells de foc de Manresa, des de l'urbanització Sol i Aire
Els dos castells de foc de Manresa, des de l'urbanització Sol i Aire | Àlex Gómez Ribera
01 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:10h
El castell de focs, amb milers de persones concentrades al Parc de l'Agulla, és sempre l'acte més multitudinari de la Festa Major de Manresa, un esdeveniment que, amb la situació actual de pandèmia, estava totalment contraindicat. Per poder mantenir aquest acte en el programa d'enguany es va proposar un nou format que s'ha fet realitat aquest dilluns al vespre, dos castells de focs simultanis, un des de la zona esportiva del Congost i l'altre des del Palau Firal. Aquesta alternativa ha estat pensada perquè els ciutadans de Manresa poguessin gaudir des de casa seva del castell de focs i evitar, així, grans aglomeracions, per aquesta raó aquest vespre s'ha tancat l'accés, tant de cotxes com de vianants, a tots els carrers al voltant del Palau Firal i la zona del Congost

Malgrat aquest plantejament hi ha hagut persones que han sortit de casa per anar fins a indrets elevats de Manresa a veure un dels dos castells de focs. El turó del Puigberenguer o el barri de Sol i Aire han estat alguns dels llocs escollits per veure-ho des de la distància, en aquest darrer indret han tingut el privilegi de poder contemplar tant la pirotècnia que es dispara des del Congost com, també, la que es disparava des del Palau Firal.

Els castells de focs han començat a les 10 de la nit, després de fer el llançament dels tres petards previs, s'han fet de manera sincronitzada de tal manera que en molts moments hi havia una clara coincidència entre el tipus i el color de pirotècnia que es disparava des dels dos llocs. La durada ha estat de 7 minuts i tots els elements de foc s'han llançat a gran alçada per facilitar-ne la visió des del màxim d'indrets de la ciutat.

El castell de focs, celebrat tradicionalment en diumenge, ha estat un dels actes de Festa Major que, tot i que no s'ha suspès, ha patit canvis importants a causa de les mesures de prevenció del contagi del coronavirus. Amb aquest acte i el concert de Judit Neddermann al Pati de l'Anònima es tanca una Festa Major marcada pel coronavirus amb un programa festiu reduït només a actes de petit format amb limitació de públic.