El Correfoc no mor, visca la Festa Major!

Alguns membres de Xàldiga, pel seu compte, han encès pirotècnia en una plaça de Festa Major desconeguda

Dos membres de Xàldiga amb una bengala a la plaça Major de Manresa
Dos membres de Xàldiga amb una bengala a la plaça Major de Manresa | Pere Fontanals
31 d'agost del 2020
Actualitzat a les 22:02h
Malgrat que Xàldiga ha adreçat una nota interna indicant que, com a entitat, es desmarcava de qualsevol "reivindicació" festiva que es produís aquest vespre de dilluns relacionada amb Correfoc, i qua aconsellava no seguir les "indicacions" d'alguns grups de Whatsapp que convidaven a la sortir amb pirotècnia, una colla de membres de l'entitat han llançat petards i han encès bengales aquest dilluns de Festa Major a la plaça de l'Ajuntament de Manresa.

Ha estat un gest merament simbòlic i no ha passat d'aquí. A més ha estat gratament rebut per la gent que prenia algun refrigeri en les terrasses que ha aplaudit cada una de les ballades, molt discretes. El grup ha continuat després carrer Sant Miquel avall amb la voluntat d'anar-se deixant veure per tot el recorregut.

Aquesta actuació gairebé espontània exemplifica una Festa Major de Manresa molt estranya, sense foc, sense concerts, amb un Castell de focs dividit en dos, i la imatgeria mostrant-se cobert, que ha hagut de centrar-se en activitats més expositives que participatives. La plaça Major d'aquest dilluns, n'era la mostra: qualsevol any no s'hi hauria pogut entrar.